Yö-sormikkaat

Yö, yöllä tuoksut muuttuvat huumaaviksi, tuuli tyyntyy, värit syvenevät ja tummenevat. Näiden ajatusten siivittämänä aloin suunnittelemaan Yö-sormikkaita. Rannekkeeseen täyteläistä ja joustavaa pitsiä, kämmeneen enemmän reikäistä ja paljastavaa pitsiä.

Ohje näille käsineille löytyy Ravelrysta.

Koska sininen ei kuuluu lempiväreihini, niin varastoistani ei sitä löytynyt. Lunta on satanut viikon sisällä kymmeniä senttejä, joten värjäilytkin saavat vielä tovin odotella. Niinpä päädyin yhteen jalokivivyyhtiin, smaragdinvihreään. Väristä tulee yön kuningatar mieleen. Lankapohja on 366 m / 100 g sinkkumerinoa.

Ranteenympärys on melko pieni ja silmukkamäärä rajallinen, joten se asettaa vähän rajoituksia pitsin koolle. Näihin mahtui kolme mallikertaa pitsiä, joka muodostaa rohkean kaaren alkuun. Kaari vie tietysti silmukoita ja jouduin tekemään yhden kokeilun, ennen kuin alku asettui kivasti paikoilleen. Vaikka otin tämän langan kaveriksi kokoa isommat puikot kuin yleensä, ei se vaikuttanut juurikaan neuletiheyteen, vaan lanka ja pitsin kuvio vetää neulosta kivasti kasaan.

Langan vivahteet tulevat neuloksessa kauniisti esiin, viemättä kuitenkaan huomiota pitsistä.

Ranteen pitsikuvio aukeaa kämmenen päällä kuin kukka.

Pitsin reikärivistöt näkyvät vaalean ihon ja tumman langan kanssa kivasti.

Lankaa käsinepariin kului 53 g, tekoaika 5 päivää.

Neljä paria jäljellä, Z, Å, Ä ja Ö.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s