W, niin kuin Wettex

Voiko tiskirätti toimia inspissanana? Helposti. Nämä käsineet valmistuivat heti Levottomien jälkeen, koska tarvitsin pienen tytön apua XS-kokoisten sormikkaiden tekemiseen. Olin neulonut kummitytölleni joululahjaksi sormikkaat hänen kädestään tehtyä piirustusta apuna käyttäen. Halusin varmuudeksi sovittaa käsineitä, mutta mistä löytää saman kokoinen käsi? Ystävälläni on saman ikäinen tyttö, joten kysyin voisiko hän toimia testisovittajana. Ajattelin, että jos hanska on hänelle sopivan kokoinen, voisin neuloa hänelle kiitokseksi omat käsineet.

Käsineet olivat juuri oikean kokoiset ja tyttö pyysi, josko voisi saada omat sormikkaat. Hänen ulkoiluvaatteensa ovat turkoosin sävyiset, joten luonnollisesti pengoin lankavarastoni läpi turkoosi mielessä. Löysin kaksi turkoosia vyyhtiä. Toinen oli aivan liian tumma ja räikeä. Toinen taas ennemmin uima-altaan kaakelin värinen. Lanka oli kuin tilauksesta tehty tähän projektiin.

Kummityttöni sormikkaat on tehty modifioidulla Leinikki mallilla, mutta en halunnut aloittaa viidettä paria samalla mallilla. Enkä päässyt yli siitä, että langan väri toi mieleeni tiskirätin, Wettexit ja Viledat yms. Ajattelin, että tässä olisi loistava tilaisuus hoidella W-kirjain tyylikkäästi maaliin. Sormikas on muuten kuin Leinikki, mutta kukkakuvio on korvattu yksinkertaisella siksak-kuviolla ja kokoa tietenkin pienennetty lasten kokoon. Hauska fakta: huomasin, etteivät tiskirättimme olleet kumpaakaan yllämainittua merkkiä, vaan Chifonettea, jossa ei edes ole siksakraitaa, vaan lähes suorat raidat. Mistä lie mielikuvani siksakraitaisista tiskiräteistä peräisin?

Päätin, että poikkean näiden käsineiden kohdalla aakkosjärjestyksestä, jotta tytön ei tarvitse odotella kovin kauan omaa pariaan.

Aloitus tuo langan sävyt kauniisti esiin. Jo pieni pätkä resoria vakuutti, että hanskoista tulee kauniit.

Kontrastiväriksi otin turvallisen valkoisen, jossa on hyvin kevyesti vaaleanpunaista spekleä. Tämä on yksi suosikkilangoistani kirjoneuleissa. Valkoinen raikastaa turkoosia kivasti ja kuviosta muodostuu mukavan pirteä siksak. Jälleen kerran muistutus, kuinka ihmeellisistä inspiraatioista saattaa tulla todella onnistuneita juttuja.

Neuloin sormikkaita vuorotellen, jolloin työ tuntui etenevän hurjaa vauhtia. Vaikka neulon sormikkaat aina pyöröpuikoilla, neulon vain yhtä sormikasta kerrallaan.

Turkoosista vyyhdistä kuoriutui mitä kauneinta neulepintaa. Olen todella tyytyväinen näihin sormikkaisiin ja toivon, että myös saaja pitää niistä. Sain melko pian luovutuksen jälkeen saajalta terveisiä, että sormikkaat ovat paljon lämpimämmät kuin kaupan sormikkaat. Pehmeästä villasta on vaikea olla pitämättä.

Lankana näissä sormikkaissa on 400 m / 100 g sukkamerinoa. Tekoaika 6.-9.10.21. Seuraavaksi pitää palata ruotuun eli aakkosjärjestykseen ja ottaa kohteeksi M, niin kuin Makeat


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s