Makeat lapaset, ohje

Aakkosboxin M, niin kuin makea lapaset.

M-kirjaimessa on paljon valinnanvaraa, mutta mikään sana ei tuntunut inspiroivan. Lopulta päädyin valitsemaan sanan, joka antaa mahdollisimman vapaat kädet toteutuksen kanssa. Sanaksi valikoitui Makea. Hattaraa makeampaa asiaa on vaikea löytää, niinpä valitsin langaksi melko imelän vaaleanpunaisen langan, jossa on muutamia väritäpliä. Lanka on aivan värjäysteni alkuajoilta, lankapohjana tuttua 400 m / 100 g sukkamerinoa ja lisälankana kämmenosassa 420 m / 50 g mohairia. Päätin tehdä Makeista pehmeän pörröiset lapaset. Alla olevaan ohjeeseen on merkitty langankulutus Filcolana Arwetta Classic ja Drops Kid Silk lankayhdistelmälle.

Huom! Ohje on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön, ei kaupallisiin tarkoituksiin.

Ohjeesta löytyy maksullinen, ladattava pdf- versio Ravelrystä.

Näin neulot Makeat lapaset

Materiaalit

Lanka:
Filcolana Arwetta Classic 40-60 g
Drops Kid Silk 15-25 g

Langankulutus riippuu koosta, resorin pituudesta ja käsialasta.

Puikot:
2,25 mm ja 2,5 mm sukkapuikot.

Muut tarvikkeet:
sakset, parsinneula ja apulankaa.

Tiheys:

Puikoilla 2,25 mm, lankana Arwetta: 10 cm sileää neuletta  
36 s ja 48 krs.
Puikoilla 2,5 mm molemmilla langoilla 10 cm mallineuletta  22 s ja 29 krs.

Koko: S, M ja L
S 16 cm (lapset)
M 19 cm (naiset)
L 22 cm (miehet)

Käden ympärys mitataan rystysten kohdalta.

Lyhenteet

krs – kerros
– silmukka
o – oikein
n – nurin
2oyht – 2 oikein yhteen
knk – kahden noston kavennus. Nosta kaksi seuraavaa silmukkaa yksitellen oikealle puikolle kuin neuloisit ne oikein. Palauta nostetut silmukat vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunoistaan yhteen.

Mallineule

Krs 1. (1n, nosta yksi kuin neuloisit nurin lanka työn edessä, siirrä lanka työn taakse, nostetun silmukan ylitse menee nyt langankierto. Kuva 1. kohdat 1-2, kohta 3 nurjan silmukan jäälkeen) toista kerros loppuun.

Krs 2. (1o, neulo nostettu silmukka ja langankierto oikein yhteen, kuva 1. kohdat 4-5) toista kerros loppuun.

Krs 3. (Nosta yksi kuin neuloisit nurin lanka työn edessä, siirrä lanka työn taakse, nostetun silmukan ylitse menee nyt langankierto, 1n) toista kerros loppuun.

Krs 4. (Neulo nostettu silmukka ja langankierto oikein yhteen, 1o) toista kerros loppuun.

Toista kerroksia 1-4.

Kuva 1.

Resori

Resori neulotaan Arwettalla 2,25 mm puikoilla. Luo ristikkäin 60 (64, 68) silmukkaa. Jaa silmukat tasan puikoille, 15 (16, 17) s / puikko.

Jatka suljettuna neuleena, varo ettei työ kierry. Neulo 6-8 cm (2o, 2n) joustinneuletta. Mallilapasissa on 30 kerrosta resoria.

Kämmen

Vaihda 2,5 mm puikkoihin ja liitä työhön mohairlanka. Lapasen koko kämmenosa ja peukalo neulotaan molemmilla langoilla.

Krs 1. Neulo oikeaa ja kavenna tasavälein työstä 20 silmukkaa, jokaisella puikolla kavennetaan 5 silmukkaa. Työssä on 40 (44, 48) silmukkaa, 10 (11, 12) s / puikko.

Jatka neulomalla mallineuletta kunnes kämmenosan korkeus on:

S 5,5 cm
M 6 cm
6,5 cm 

tai kunnes työ ulottuu peukalon juureen.

Merkitse itsellesi muistiin kuinka monta kerrosta olet neulonut ja millä mallineuleen silmukalla jatkat myöhemmin peukalon neulomista peukaloaukon alareunasta. Peukalon silmukoiden siirtely on helpointa, kun aukko on tehty mallineuleen kerroksella 1 tai 3. Tällöin vältyt langankiertojen siirtelyltä silmukoita poimiessa.

Seuraava kerros

Oikea lapanen: Neulo mallineuletta 3-puikolle. Neulo 3-puikon ensimmäinen silmukka mallineuletta, ota apulanka ja neulo apulangalla oikein seuraavat 6 (7, 8) silmukkaa. Palauta apulangalla neulotut silmukat vasemmalle puikolle ja neulo ne oikein työskentelylangoilla. Neulo kerros loppuun mallineuletta.

Vasen lapanen: Neulo mallineuletta 2-puikolle. Neulo 2-puikon 3 ensimmäistä silmukkaa mallineuletta, ota apulanka ja neulo apulangalla oikein seuraavat 6 (7, 8) silmukkaa. Palauta apulangalla neulotut silmukat vasemmalle puikolle ja neulo ne oikein työskentelylangoilla. Neulo kerros loppuun mallineuletta.

Jatka neulomalla mallineuletta kunnes kämmenosa on 14 (16, 17) cm pitkä tai kunnes kämmenosa on noin 2 cm lyhyempi kuin lapasen valmis pituus. Jos teet lapaset lahjaksi, kannattaa kysyä saajan kämmenen pituus.

Kärkikavennukset

Tee alla olevat kavennukset jokaisella kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka ja pujota se kaksi kertaa silmukoiden läpi, kiristä aukko umpeen ja päättele.

1- ja 3-puikot: 1o, knk, neulo puikko loppuun oikeaa.

2- ja 4-puikot: neulo oikeaa kunnes puikon lopussa on 3 s jäljellä, 2oyht, 1o.

Peukalo

Poimi peukalon aukosta apulangan ylä- ja alapuolelta puikoille 6 (7, 8) silmukkaa (yhteensä 12 (14, 16) silmukkaa puikoilla).

Pura apulanka varovasti pois.

Muista kohdistaa mallineule ensimmäisellä kerroksella peukaloaukon alareunan silmukoiden kanssa kohdilleen! Jos kuitenkin päädyt tekemään peukalon sileällä neuleella, nosta aukon molemmista päädyistä yksi ylimääräinen silmukka, ettei peukalosta tule liian kireä. Sileän peukalon kanssa aloituskohdalla ei ole merkitystä.

Aloita mallineuleen neulominen peukaloaukon kämmenen puoleisesta päädystä. 

Oikea lapanen: Aloita neulominen aukon yläreunan silmukoista, neulo 6 (7, 8) o, poimi 2 silmukkaa aukon päädystä ja aloita sitten mallineuleen neulominen alareunan silmukoilla oikeasta kohdasta. Poimi ja neulo oikein aukon päädystä 2 s. Tässä on kerroksenvaihtokohta. Jatka mallineuletta suljettuna neuleena. Työssä on 16 (18, 20) silmukkaa.

Vasen lapanen: Aloita neulominen aukon alareunan silmukoista suoraan mallineuleen oikeasta kohdasta. Neulo 6 (7, 8) s mallineuletta, poimi ja neulo oikein aukon päädystä 2 s, neulo 6 (7, 8) silmukkaa mallineuletta, Poimi ja neulo oikein aukon päädystä 2 s. Tässä on kerroksenvaihtokohta. Jatka mallineuletta suljettuna neuleena. Työssä on 16 (18, 20) silmukkaa.

Jatka mallineuletta kunnes peukalo ulottuu juuri peukalon pään tasalle. Tee kavennuskerros.

Kavennuskerros: Neulo kaikki silmukat 2oyht. Työssä on jäljellä 8, 9, 10 s. Katkaise lanka ja pujota se kaksi kertaa silmukoiden läpi, kiristä aukko umpeen ja päättele.

Viimeistely

Päättele langanpäät. Kastele ja muotoile lapaset tarvittaessa.

Kiitos testiporukalle, kanssanne oli mukava tehdä yhteistyötä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s