Väriä vaihtavat specklesetit

Monet värjärit myyvät lankasettejä, joissa väri vaihtuu vyyhti vyyhdiltä joko vaaleasta tummaan tai väristä toiseen. En ole juurikaan kaivannut tällaisia settejä käyttööni minkään neuleidean kanssa. Olen joskus leikkinyt minivyyhtien kanssa tällä idealla. Tekniikan hyvä puoli on se, että lopputulos saattaa yllättää todella positiivisesti. Ensimmäisessä väri muuttuu punaisesta vihreäksi ja toisessa Lilasta turkoosiksi.

20 g minivyyhdit ovat pannulla lyhyen sivun suuntaisesti 5 vyyhtiä rinnakkain. Vettä on juuri sen verran, että pohja peittyy. Langat likosivat ennen värjäystä happovedessä ja pannulla oli happovettä. Käytin aika huoletta eri sävyjä, muutamaa eri punaista, harmaata, mustaa, erilaisia keltaisia ja vihreitä. Pannulla tilanne saattaa näyttää aika katastrofaaliselta. Spekleä saa laittaa yllättävän paljon, jos haluaa kunnon värejä.

Samat langat vyyhteinä. Punaisimpaan vyyhtiin olisi riittänyt vähän vähemmän väriä, mutta muuten setistä tuli aika toimiva.

Toiseen pannulliseen lankaa suunnittelin väriliukuman lilasta turkoosin kautta vihreään, jotta se olisi toiminut myös ensimmäisen setin kanssa.

Pannulla reunimmainen vyyhti näytti hyvin vihreältä, mutta valmiina vyyhtinä vihreää on yllättävän vähän, sen sijaan turkoosia tuli vähän liikaa.

Setit eivät ihan toimi yhdessä, mutta tästä on hyvä jatkaa kokeiluja.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s