V, niin kuin Vintage

Tämän kirjaimen kohdalla yhtä sanaa ehdotettiin ylitse muiden, mutta hylkäsin sen, koska tarkoitus oli tehdä oikeasti käytettäviä käsineitä. Tyttäreni ehdotti Vintagea, sana tuntui houkuttelevalta, joten tutkiskelin aihetta googlessa. Törmäsin satiinisiin sormikkaisiin, joissa oli ranteessa rypytys, muuten käsineet olivat täysin eleettömät. Lähdin työstämään mallia mielessäni. Ranneke oli kovin erilainen millaisia olen tottunut tekemään. Yleensä napakka ranneosa onkin nyt löysä.

Väriksi valikoitui jo vuosia sitten ostamani vaalean lila lankaa. Langan on värjännyt Puolalainen värjäri. Olen ostanut vyyhdin joskus Etsystä. Hänellä ei ole enää myyntiä siellä, mutta luulen, että hän myy lankojaan nykyisin täällä, ainakin logo on sama. Hänen värjäysjälkensä on kaunista ja hinnat ovat varsin kilpailukykyiset.

Huijaamisesta on tässä kohtaa tullut jo enemmän sääntö kuin poikkeus aakkoshaasteeni kanssa. Kaikkein koomisinta on se, että valitsin tämän langan siksi, että se oli valmiiksi keritty, enkä jaksanut sillä hetkellä keriä toista lankaa. Jälkikäteen ajateltuna päätös oli hyvä, sillä lanka sopii todella kivasti malliin.

Aloitin tekemällä reunaksi icordia ja lähdin siitä etenemään samalla ranneketta muotoillen. Ensimmäinen yritys on varsin toimiva. Sormikkaan neulominen peukalokiilasta eteenpäin oli puhdasta suorittamista, koska siinä osassa ei ollut mitään uutta ja ihmeellistä.

Tein ranneketta varten pienen icord-pätkän, ja asettelin sen paikoilleen mahdollisimman aikaisin, jotta näen ajoissa, miten ranneke toimiin. Alku näytti lupaavalle.

Sormikkaat valmistuivat todella nopeasti, mikä ei ole ihme, kun neuloo pelkkää oikeaa yhdellä värillä. Sormikkaissa on yksi nurja silmukka, kaikki muu on oikeaa. Nämä sopivat nurjaa inhoavalle neulojalle.

Lisäsin icord lenkin juureen pienen napin. Nappi on aitoa vintagea, sillä se on mummini nappivarastosta peräisin. Olisin halunnut pienen helmiäisnapin, mutta sellaisia ei valitettavasti ollut käytössä, joten aito vintagemuovi sai kelvata.

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen tähän pariin. Aloitus onnistui ensimmäisellä yrityksellä, hanskat istuvat kivasti käteen ja väri sopii aiheeseen erinomaisesti. Neulomiseen meni noin 3 päivää. Lankaa kului 53 g.

Vintage sormikkaille löytyy ohje Ravelrystä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s