Muhkea kauluri

Päätin tehdä kasan kaulureita pukin konttiin. Langaksi valikoitui muhkea ja pehmeä Drops Andes, 90 m / 100 g. Kauluriin riittää kerä lankaa, joten kaulurin hinta ja neulonta-aika pysyi varsin kohtuullisena. Neulon harvoin paksuilla puikoilla ja omistin vain yhdet tikkuiset 9 mm bambu sukkapuikot. Aloitin neulomisen niillä, mutta tilasin Titityystä 9 mm Chiaogoon pyöröt. Chiaogoon kaapelivalikoimaan on tullut uusi SWIV 360 hopean värinen kaapeli. Kaapelin ideana on se, että kaapeli pääsee pyörimään vapaasti puikkoon ruuvattavan kiinnikkeen sisällä.

Kaapeli lukittui paikalleen niin jämäkästi, että onnistuin vahingossa vääntämään kiristystikun vinkuraksi. Kuvan kaapeli on koko L, eli käy ilman adapteria L kokoisiin puikkoihin. Kaapelia ei voi käyttää S-kokoisten kärkien kanssa. Kaapelia saa myös S-kokoisena. Paksun langan kanssa silmukat liukuivat hyvin vähän paksumman liitoksen ylitse.

Kauluri, näin tein

Kauluri on neulottu kokonaan 9 mm puikoilla. Valmiin kaulurin leveys on 21 cm ja korkeus 28 cm. Tiheys 12 s ja 16 kerrosta / 10 cm.

Ohje:
Luo 48 silmukkaa. (Neljällä jaollinen luku)
Neulo 5 kerrosta 2o, 2n joustinta.
Neulo noin 33 kerrosta oikein, seuraa langankulutusta! (Jos teet kauluriin kuviota, katso että kuvio on jaollinen 2 / 4 / 6 / 8 tai 12 silmukalla)
Neulo 4 kerrosta 2o, 2n joustinta.
Päättele joustinta neuloen. Varo ettei päättelyreuna kiristä.

Näitä neuloessani katselin HBOMaxilta The White Princess sarjaa. Mukavan leppoista katseltavaa simppelin neuleen äärellä.

Kaulurin pintaan voi laittaa myös pintaneuletta, mutta itse tykästyin enemmän sileään neulokseen. Ensimmäiseen kauluriin kokeilin korinpohjaneulosta. Puikkoina oli tikkuiset bambusukkapuikot. Oli todella ilo luopua näistä ja vaihtaa chiaogoon pyöröihin.

Korinpohjaneulos on helppo oppia ulkoa, kuvio on kuudella jaollinen, joten se käy suoraan kauluriin. Mallikerrassa 12 kerrosta. Viimeisen mallikerran jälkeen neulotaan vielä 2 kerrosta oikein ennen resoria.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s