Z, niin kuin Zen

Zen on keskittymistä ja rauhoittumista, meditaatiota. Jotain toistuvaa ja jatkuvaa, soljuvaa ja rauhallista. Kuin hiekkaan piirrettyjä säännöllisiä uria. Rannalle koottuja kivimuodostelmia, luonnon toistuvia muotoa. Suunnittelemani malli huokuu yksinkertaisuutta, rauhallisia värejä ja on vahvasti yhteydessä luontoon. Tämä on ehkä rohkein suunnittelemistani käsinemalleista.

Alla oleva kuva on otettu Norjan pohjoisosassa. Jäämeren läheisyys, tunturit ja kesän yöttömät yöt luovat ainutlaatuisen ympäristön ja kokemuksen. Voiko sellaisessa ympäristössä olla muuta kuin tyyni ja rauhallinen, Zen? Toivottavasti nämä käsineet antavat samanlaista värähtelyä käytössä.

Käsineiseen valitsin herkän vaalean 366 m / 100 sinkkumerinon. Lanka on spekletty vaaleanpunaisella ja oranssilla äärimmäisen kevyesti. Cocktailit on neulottu tästä samaisesta langasta.

Koristeet ovat fingerinvahvuisista jämistä.

Sormikkaat ovat hyvin yksinkertaiset, vain peukalokiilassa on pieni poikkeama sileään pintaan. Lanka ja värjäys toimivat täydellisenä pohjana ranteen erillisille koristeille.

Koristeiksi tulee neulottua putkiloa, eli icordia ja virkattuja kukkia.

Suunnitellessani tätä paria, mietin miten näin rohkea koristelu mahtaa toimia käsineissä, ja kuinka koristeet saa asettumaan kauniisti. Kipuilin myös värivalintojen kanssa. Työn edetessä innostuin mallista yhä enemmän ja olen todella iloinen, että rohkenin kokeilla näinkin erilaista käsineparia. Lopputulos on mielestäni aakkosboxin kaunein. Vaikka kaikki käsineissä käytetyt tekniikat ovat minulle ennestään tuttuja, niin kokonaisuus on jotain täysin uudenlaista, yksinkertaista mutta silti rohkeaa.

Näitä sormikkaita on melkein mahdotonta kuvata yksinään edustavasta kuvakulmasta. Koristeet asettuvat käsineisiin niin, että ne näyttävät katsojan suunnasta kauneimmilta.

Zeneille löytyy ohje Ravelrystä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s