Wallflowers peittokurssi osat 4 ja 5

Osassa 4 peiton keskiosa täytettiin samoilla popcorneilla ja pebbles-kukilla mitä oli tehty jo aiemminkin, lisänä tuli vähän hillitymmät vanulapun näköiset kukat. Olin jotenkin kuvitellut, että teen tämän osan lammikoksi peiton keskelle, mutta värit eivät vain toimineet. Kokeilin kaikenlaista ja purin kaiken kerta toisensa jälkeen. Lopulta päädyin tummaan vihreään ja lilaan, sekaan vähän keltaista ja turkoosia raikastamaan kokonaisuutta.

Keskimmäisten palasten kuuluisi olla todella tummat, suorastaan mustanpuhuvat. En kuitenkaan halunnut niin dramaattista kontrastia peitton keskustaan. Tummat kukat antavat kuitenkin kivasti syvyyttä muuten melko pliisuun värimaailmaan.

Osassa 5 tehdään jälleen samoja kukkia kuin aiemminkin ja ne kiinnitetään ulkoreunaan symmetrisesti sinne tänne. Osien kiinnittämisessä saa olla todella tarkkana, että palat päätyvät oikeille kohdilleen. Tässä kohtaa vaihdoin taustavärin selkeästi tummempaan vihreään, toivottavasti se saa keskiosan ympärillä olevan vaalean alueen pompsahtamaan kivasti esiin. Värjäsin yhteensä 8 vyyhtiä tummaa vihreää, joten tässä kohtaa ei voi enää muuttaa mieltä taustan väristä.

Näiden kukkien värit loksahtivat kohdilleen vasta lukuisien yritysten jälkeen. Yllä olevan kuvan kukan terälehtilanka on samaa oranssia, jota käytin ensimmäisien kukkien keskustoissa, uitin langan samassa tummanlilassa liemessä, josta näiden kukkien kaverit on virkattu. Sävystä tuli todella eläväinen ja kaunis. Harmi että se kului melkein kokonaan näihin kukkiin.

Tässä vaiheessa peitto on vähintäänkin omituisen muotoinen. Seuraavaksi ulkokehään tehdään kasa isompia kukkia, joiden kiinnittäminen oli vähemmän mukavaa. Säädin jälleen ulkokerrosten muotoa, purin ja säädin, lopulta kyllästyin ja kiinnitin kukat vähän miten sattuu, vaikka ne eivät ihan tuntuneet asettuvan kuten pitäisi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s