Wallflowers peittokurssi, osat 2 ja 3

Osassa 2 teimme uuden satsin pieniä kukkia ja osassa 3 kuusi isoa kukkaa. Pienissä kukissa tehtiin samaa kukkaa kolmessa eri värissä. Päädyin käyttämään edelleen vaaleanpunaisia sävyjä näihin, mutta lisäsin tummanliilaa keskiosiin ja otin kirkkaampaa vaaleanpunaista yhteen väriversioon.

vihje 7

Kaikkein vaalein vaaleanpunainen loppui kesken viimeisen kukan kohdalla, joten jouduin värjäämään sitä lisää.

Ohjeet tulevat videoina ja ladattavana pdf-tiedostona. Osat ovat niin pieniä, että ne oppii kertakatselulla ulkoa, joten ladattavia ohjeita en ole vielä juurikaan käyttänyt. Lähinnä katsonut niistä määrät, kuinka paljon mitäkin kukkaa tehdään.

Taustavärit riittivät juuri ja juuri, kun tein muutaman pohjustuskerroksen väärällä värillä. Sain viimeisen kukan kiinnitettyä juuri ja juuri keräilemilläni irtopätkillä, mutta säästyin värjäämästä lisää vaaleinta vihreää. Ja tuskin olisin edes onnistunut saamaan tasan samaa sävyä aikaiseksi.

Pienet kukat koottuna. Nyt kokonaisuus näyttää jo vähän eläväisemmälle. Seuraavaan kukkaan ajattelin ottaa keltaista ja turkoosia mukaan. Mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa kokonaisuuteen.

Osa 3

Isojen kukkien ohje oli ensimmäinen, jossa en enää käyttänyt videota, sillä en jaksanut katsoa niin pitkiä ohjeistuksia. Siirryin käyttämään kirjoitettuja ohjeita, joissa on myös kaavakuvat mukana. Koska suunnittelija Sue Maton on britti, ohjeen termistö on luonnollisesti UK-termein. Onneksi nämäkin termit ovat tuttuja, joten täytyy vain keskittyä vähän enemmän ohjetta lukiessa. Tämän kukan nimi on 3D, joten päätin muutella siitä vähän enemmän kolmiulotteisen, kuin mitä ohjeessa oli. Keskiosaan laitoin samaa tummaa lilaa kuin edeltäviin pikkukukkiin, mutta vaalea lila, keltaiset ja turkoosit ovat kokonaan uusia sävyjä, toivottavasti kukat asettuvat kuitenkin kokonaisuuten. Vaaleampi turkoosi, josta kukan ympärillä olevat lehdet ovat loppui lähes kokonaan, pienestä loppunöttösestä saa ehkä muutaman keskiosan jonnekin, niin että väriä on muuallakin peitossa.

3D kukka ennen kiinnitystä

Isojen kukkien kiinnitys oli haastavaa, koska menin muokkaamaan kukkaa, jouduin laskemaan ja kokeilemaan kiinnityskerroksen uusiksi. Terälehtien välissä olevat sisäkulmat olivat haastavat saada kiinnityksessä siistiksi. Jos peitto olisi aloitettu näistä kukista, olisi kiinnitys ollut paljon helpompi. Toisin sanoen, jos joskus teen tämän projektin uudestaan, aloitan näistä isoista kukista ja hoidan kiinnittämisen pikkukukkien viimeisellä kerroksella.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s