Wallflowers peittokurssi, osa 1

Peitto rakennetaan alueittain osa kerrallaan. Alkuun tehdään miljoona popcornia ja nämä popparikukat kootaan sitten loivan kaaren muotoon. Kurssi on jaettu moneen pieneen osaan niin, että ensimmäisiin kukkiin ohjeistus tuli neljässä osassa. Ensimmäiseksi tehtiin läjä kukkia, sitten muodostettiin keskimmäinen kuusikulmio, johon kiinnitettiin seuraavat kuusikulmiot ja neljännessä vihjeessä vielä viimeiset kuusikulmiot.

Popparikukkia tehtiin paljon, kun värit oli päätetty, tein yhden värin kerrrallaan sarjatyönä.

Vihje 1

Seuraavassa vihjeessä muodostettiin kuusikulmio, onneksi ohjeessa oli kaavakuva koko osasta, joten tein koko kaaren kerralla valmiiksi, koska en huomannut, ettei sitä ollut ohjeistettu. Seuraavan vihjeen kohdalla ihmettelin miksi saimme saman ohjeen uudestaan, kunnes tajusin, että ohje oli tosiaankin pilkottu hyvin pieniin paloihin.

Vihje 2
vihjeet 3 ja 4

Kuten kuvista näkyy, kuusikulmioiden keskelle jäi tyhjä kohta. Seuraavaksi niihin tehtiin kukat, luonnollisesti tämäkin oli jaettu kahteen osaan. Ensin kukka, sitten kiinnitys. Tässä kohtaa päätin ottaa uuden taktiikan. Odotan ensin kaikki osat seuraavaan kokonaisuuteen ja teen sen vasta sitten. Tämä oli erinomainen päätös, sillä värisuunnittelu tuli helpommaksi. Keskikukka ei oikein asettunut koloonsa kauniisti, joten jouduin muuttamaan kiinnitystä käsialalleni sopivaksi.

vihjeet 5 ja 6

Uusi virkkaustaktiikka antoi minulle hyvää aikaa värjäillä lisää lankaa, joten värjäilin lisää lankaa, vaikka minulla ei ollutkaan ihan tarkkaa ajatusta mitä tarvitsen. Uudet keltaiset ja liilat suunnittelin laittavani keskiosan isoihin kukkiin.

Osa 1 valmiina

Tässä kohtaa on edelleen vaikea hahmottaa koko peiton värimaailmaa, varsinkin kun lankojakaan ei ole vielä värjätty valmiiksi. Alku on ehkä hiukan aneeminen, mutta siinä on juuri sellaista akvarellimaisuutta, jota tavoittelinkin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s