Röyhelöhuivi

Tarkoituksena oli tehdä kevyt ja pieni huivi sisäkäyttöön. Etsin aika kauan sopivaa mallia ja ongelmaksi meinasi muodostua se, että kaikki vähänkään miellyttävät mallit oli tehty todella paksuista langoista. Paksu lanka ei oikein sopinut ajatukseen kevyestä sisähuivista. Lisäksi halusin, että kauluri/huivi on avattava, jotta sitä ei tarvitse vetää pään yli pukiessa tai riisuessa.

Dropsilla oli yksi aika hauska malli, mutta siitä uupui vielä jotain. Ravelrystä löysin etäisesti saman tyylisen mallin, joka viehätti enemmän. Suunnittelijalla on jatkuva osta 3 ohjetta 2 hinnalla tarjous, mutta en löytänyt kuin kaksi mieleistä mallia, joten jäin pohtimaan haluanko jonkun kolmannen ennen ostopäätöstä. Pyöriessäni netissä tutkimassa asiaa päädyin Amazoniin ja löysin samaisen suunnittelijan kirjan sieltä. Kirjassa oli juuri se malli jota eniten halusin, ja jota ei voinut ostaa Ravelrystä. Kaiken huipuksi kirja maksoi vähemmän kuin kaksi ohjetta. Ainoa huono puoli on se, että kirja on sähköisenä versiona Amazonin omassa Kindle lukuohjelmassa. Olin siis löytänyt haluamani mallin ja sain kaupan päälle 23 muuta ohjetta. Kirjan nimi on Dress-to-impress 24 knitted scarves. Suunnittelija on Pam Powers.

Malliksi valikoitui Shirring cowl ja langaksi Drops Baby Merino yhdistettynä Drops Kid Silk lankaan. Huivi neulotaan kahdessa osassa, jotka yhdistetään. Osa kerroksista kuuluisi neuloa pienemmillä puikoilla, mutta minulla ei ollut oikeaa kokoa vapaana, joten neuloin koko huivin yhdellä koolla. Se ei ollut hyvä idea, sillä huivista tuli liian pitkä.

Väriksi valikoitui Auringonkukkapeiton alkuperäinen taustaväri, jota minulla sattuneista syistä löytyi riittävästi huivia ajatellen. Ohjeen lanka on todennäköisesti paljon jämäkämpää kuin käyttämäni yhdistelmä. Huivi on pehmeä ja aika lörpsäkkä. Jos teen toisen, otan puoli kokoa pienemmät puikot kuin ohjeessa, ja vaihdan puikkokokoa ohjeen mukaisesti. Sen lisäksi haluaisin, että röyhelö on kaksipuoleinen, jotta kääntyessään reuna on yhtä kaunis molemmin puolin.

Valmis huivi on noin metrin mittainen, ohjeen koko on 79 cm. Leveys on noin 20 cm. Ohjeen ruususta tuli todella suttuinen, mutta arvelen syyksi lankavalintani. En jaksanut painia asian kanssa, vaan etsin virkattavan ruusun ohjeen ja virkkasin sen. Virkkaamalla ruususta tuli kivan jämäkkä ja se pysyy kauniisti kuosissaan. Alla rinnakkain neulottu ja virkattu ruusu. Valinta kukkien välillä oli helppo.

Tämä huivi saa jäädä tällaiseksi kokeiluversioksi. Saaja saa kokeilla sitä ja miettiä olisiko lyhyempi parempi ja mikä olisi optimaalinen sijainti ruusulle käytön kannalta.

Kaiken kaikkiaan huivista tuli ihan kiva, ohje oli ok, ja lopputuloskin varsin käytettävä, vaikka ei ihan odotusten mukainen olekaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s