Testineulojia kaivataan!

Kirjoittelen neulemalleistani ohjeita harrastuksena. Jotta ohjeista tulisi mahdollisimman hyviä ja virheettömiä pyrin testaamaan ne ennen julkaisua. Ohjeiden testaaminen ei ole mikään pikkujuttu, vaan aikaa vievä prosessi, johon osallistuu useita henkilöitä.

Kenestä vain voi tulla testaaja, tärkeämpi kysymys on millainen testaaja olet? Nopea ja joustava neuloja, joka ei takerru lillukanvarsiin? Vai ehkä leppäkerttuhaalariin pukeutunut kriitikko/editori, jolla on näkemyksiä kuinka ohjetta voisi kehittää? Erilaisia testaajia tarvitaan, ja kaikkea siltä väliltä. Hyvä ohje ei ole pelkästään virheetön, se on myös helppolukuinen ja helposti ymmärrettävä. Helposta ei kannata tehdä vaikeaa tai vaikeasta mahdotonta.

Minulla on ollut ilo ja onni työskennellä ja ystävystyä muutamien ”synnynnäisten” testaajien kanssa. Jaana, Mervi ja Taina saattavat tunnistaa itsensä tästä. Heidän palautteensa ansiosta minulla on ollut mahdollisuus kehittyä ohjeen kirjoittajana. Olen myös testannut muutamia ohjeita toisille suunnittelijoille, ihan vain tutustuakseni siihen, miten muut suorittavat testauksia ja tietääkseni millaista on olla testaaja.

Jos luit tänne asti olet ehkä kiinnostunut testaamisesta ja siitä kuinka testaajaksi pääsee.

Jotta voit testata ohjeitani sinulla tulee olla tunnukset Facebookiin ja Ravelryyn. Testiryhmä toimii Facebookissa, mutta testaajan tulee luoda työstä projektisivu Ravelryyn saadakseen ohjeen. Ohjeet tähän löytyvät testiryhmän sivuilta. Miksi näin? Kun ohje on valmis ja testaaja on päivittänyt projektisivulleen aikataulussa valmistuneesta työstään kuvan, saa hän ohjeen valmiin version ilmaiseksi Ravelry kirjastoonsa ja sen lisäksi valintansa mukaan jonkin toisen ohjeeni lahjaksi. Kun ohjeet on toimitettu Ravelry kirjastoon, pysyvät ne siellä tallessa, eivätkä katoa roskapostilaatikoihin tai bittiavaruuteen. Toisin sanoen vaatimukset testaajalle kaikessa lyhykäisyydessään ovat: Luo projektisivu, neulo ohje läpi aikataulussaan, pidä yhteyttä edistymisestäsi ja anna palaute, päivitä kuva valmiista työstä projektisivulle.

Tällä hetkellä kirjoittelen pääsääntöisesti käsineiden ohjeita, ohjeita tulee testaukseen satunnnaisesti. Varsinkin sormikkaiden testaajia on todella vaikea löytää. Testiaikaa varaan 3-4 viikkoa mallista riippuen. Langat ovat fingering vahvuisia, eli noin 366-425 m / 100 g ja puikot 2,25 mm – 2,75 mm. Käsineissä neuletiheydellä on merkitystä, pienelläkin heitolla saa kokoa isommat tai pienemmät käsineet. Osassa ohjeistani kokoa muutetaan pelkästään neuletiheydellä, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota, jos haluaa sopivat käsineet.

Useimmiten neuletiheyteni on 36 s ja 48 krs / 10 cm.

Ohjeissa on sekä tekstiä, että kaavioita tarvittaessa. Tekniikoita löytyy palmikosta kirjoneuleeseen, sillä opettelen mielelläni uusia tekniikoita ja hyödynnän niitä ohjeissani. Osa malleista saattaa olla normaalia työläämpiä, kuten vaikka Daenerys sormikkaat, mutta yksinkertaisempiakin malleja löytyy. Joissain käsineissä voi olla yhdistettynä useita eri tekniikoita.

Testiryhmäni Facebookissa

Liittyäksesi ryhmään vastaathan kahteen kysymykseen, jos sinulla on IG-tili jolla esittelet töitäsi, voit kertoa sen halutessasi jommassa kummassa vastauskentässä. Alla olevan kuvan käsineet ovat pieni paljastus lähiaikoina alkavaan testaukseen.

Lisää kuvia töistäni löytyy instagramista

Ravelrystä löydyn nimimerkillä VillaKeiju


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s