Ukraine Snood (huivi)

Ukraine Snood on Tashasu Gordonin suunnittelema huivi, jonka ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä, ohjeesta on myös suomenkielinen käännös.

Päädyin tilaamaan huiviin langat, sillä varastoistani ei löytynyt mitään sopivaa tällaiseen malliin. Lankoina on keltainen liukuvärjätty Woolly Hugs Year of socks ja turkoosi Scheepjes Metropolis. Molemmat langat olivat uusia tuttavuuksia.

Tilasin langat Riikka-Piikasta, toimitus oli todella nopea.

Ohjeen mukaisesti tehtynä huivin reunat eivät ihan miellyttäneet silmääni, joten muutin omaan huiviini reunasimukkaa niin, että nostin sen aina kerroksen lopussa. Muutoksen jälkeen reunat siistiytyivät hieman. Huivin alku veti kovasti kippuralle, lopussa kuvio ei vetänyt enää niin paljoa.

Huivin lehtimäiset kuviot on tehty lyhennetyillä kerroksilla. Kuvion oppi nopeasti ulkoa ja koska huivi on lähinnä oikeaa, oli sitä mukava neuloa television äärellä.

Huivini vaati kevyen muotoilun ja pingotuksen. Alkuosan pussitus katosi muotoilussa täysin, vaikka huivin alku muistutti melkein papukaijan nokkaa. Lopullinen muoto jonkinlainen pitkä kolmio. Keltaista lankaa meni vajaat kaksi kerää ja turkoosia tasan 2 kerää. Olisin tarvinnut turkoosia muutaman metrin enemmän, mutta päädyin fiksaamaan huivin viimeisiä kerroksia, niin että lanka riitti juuri ja juuri huiviin, kun jätin muutaman kerroksen tekemättä.

Huivi asettuu varsin kivasti nuken harteille erilaisesta muodostaan huolimatta. Keltainen lanka oli hyvin löyhäkierteistä. Kastelu ja viimeistely tuntui tasoittavan neulepintaa kivasti.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s