U, niin kuin Uni

U kirjain osui siihen kohtaan, missä tuli tarve tehdä pojalle sormikkaat. Ajattelin yhdistää U-kirjaimen ja käsineiden tarpeen, koska tarpeeseen neulominen on aina tehokkaampaa. Tämän parin miettimisen aloitin lankavarastosta, mietin sopiiko mikään väri U-kirjaimeen. Olin pyöritellyt erilaisia ajatuksia ja sanoja, mutta mikään ei ollut iskenyt tai aiheuttanut ”pakko toteuttaa” tunnetta.

Olin jo aiemmin siirtänyt sivuun siniharmaan vyyhdin, jos päädyn tekemään uni-sanasta käsineet. Väri on jotenkin sumea ja vähän tuhnuinen, mutta neuloksesta tuli kivan pehmoisen väristä. Lankapohja on jälleen 400 m / 100 g sukkamerinoa. Tämä on ehdottomasti kaikista kokeilemistani lankapohjista monikäyttöisin.

En ollut ihan varma, miten saaja suhtautuisi väriin, mutta ainahan sitä voi neuloa toiset käsineet. Käytän mielelläni miesten sormikkaissa Kiiski perussormikkaiden ohjetta, sillä niistä on helppo muokata pintaneuleilla erilaisia versioita. Näihin laitoin pintaneuletta vain kädenselän puolelle.

Pintaneuleeksi valikoin ruudullisen kuvion. Kuviossa on 8 silmukan levyinen mallikerta, mutta sen voi katkaista myös puolivälissä, joten se oli helppo sijoittaa käsineisiin. Korkeutta mallineuleella on 12 kerrosta, mutta tässäkin suunnassa kuvion voi lopettaa kesken puolivälissä.

Sormikkaat valmistuivat kolmessa päivässä, vähän suunniteltua nopeammin. Lankaa tähän käsinepariin kului noin 65 g. Valmiiden käsineiden väri muistuttaa minua sinisavesta, jota kaivoimme lapsena porvoossa järven pohjasta.

Aakkoshaasteesta on jäljellä vielä kirjaimet: V, X, Y, Z, Å, Ä ja Ö, eli 7 paria käsineitä. Aloitin haasteen huhtikuun 8 päivä 2021. Tätä kirjoittaessani on tammikuun 11 päivä 2022. Ehdinkö tai jaksanko tehdä loput parit ennen kuin aloituksesta on kulunut vuosi?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s