Tonttujen vuosi 2022 tammi-huhtikuu

Törmäsin somessa hauskoihin neulottuihin tonttuihin. Suunnittelijan sivuilta löysin a Year of Gnomes yhteisneulonnan. Ideana on neuloa vuoden aikana 12 tonttua, osallistua voi vähemmilläkin tontuilla. Tapahtuma juhlistaa suunnittelijan, Sarah Schiran, 12 tonttumallia. Tonttujen ohjeet ovat ostettavissa Ravelrystä.

Päädyin ostamaan 4 tonttuohjetta, kolmen valinta oli helppoa, mutta en meinannut osata päättää minkä ohjeen otan neljänneksi. Ohjeet olivat tarjouksessa ”osta 4, maksa 3”.

Tilasin Menitasta kasan Filcolana arwettaa tonttuja varten. Ajattelin, että olisi kiva tehdä 3 yhtenäistä tonttusettiä, niin että jokaisessa setissä on 4 tonttua, jotka sopivat yhteen ja jokainen setti on omanlaisensa. Seteistä saisi vaikka hauskat joululahjat.

Ensimmäiseksi neuloin ”Oh, Gnome, You Didn’t” tontun. Malli näyttää suht helpolta, joten sillä on hyvä harjoitella tonttujen perustekniikat ja tutustua suunnittelijan tapaan kirjoittaa ohjeet.

a Year of Gnomes säännöt
– Neulotaan yksi tonttu / kuukausi Sarahin ohjeella, osallistua voi 1-12 tontulla.
– Tonttu aloitetaan ja lopetetaan kyseisen kuukauden aikana. Ei keskeneräisiä!
– Niille, jotka neulovat kaikki 12 tonttua aikataulussa on oma palkintokategoria.
Tontuista voi julkaista somessa kuvia #YearOfGnomes ja #NeverNotGnoming tageilla

Tammikuun tonttu on Oh, Gnome, You Didn’t ohjeella tehty pieni hurmuri. Painona käytin pakastepussiin laitettua riisiä. Ohjeessa puhuttiin jostain pelleteistä, mutta en katsonut tarpeelliseksi hankkia mitään sen kaltaista painoa. Lankaa tonttuun ei kulu paljoa ja pienistäkin pätkistä saa tehtyä osia, niin kuin vaikka nenän tai tupsuja.

Helmikuun tonttu on samalla ohjeella, mutta muutin lakin suoraksi, jotta kokoelmaan tulee enemmän vaihtelua. Helmikuun tontulla on jättimäinen jäähelmi käsissään. Lapasten ohjeen otin All Work, Gnome Play ohjeesta.

Tammikuun aikana valmistui muitakin tonttuja pienoinen lauma, joten vuoden lopulla minulla on varmasti ihanan iso joukko hassuja tonttusia.

Maaliskuun tonttupari on Leave Gnome Stone Unturned ohjeella tehty. Värit ovat maanläheistä vihreää ja kirkasta magentaa. Pikkutontun nenä on niin iso, että raukka pysyy hädin tuskin pystyssä.

Huhtikuun tonttu sai keväisen värityksen vallitsevasta säätilasta huolimatta. Tämä tonttu on neulottu All Work, Gnome Play ohjeella. Värimaailma oli teeman mukaisesti hempeää vaaleanvihreää, koristeina on pieniä lehtisilmuja ja voikukka.

Toukokuuhun siirryttäessä tonttusaldoni on 12 kappaletta. Kaikki ovat omanlaisiaan, joten ajatus tonttuseteistä ei toistaiseksi ole toteutunut. Toukokuussa alkaa uusi tonttu MKAL, tarkoitus on osallistua siihenkin, mutta saa nähdä ehdinkö tekemään toukokuun tontun sitä ennen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s