Q, niin kuin Qatar

Q-kirjaimen kanssa tuli painittua hetki. Queen, kuningatar tai bändi, tai ihan vain kirjain Q, tai lausuttu muoto kuu. Nämä olivat ensimmäiset pohdinnat.

Queen kuningattarena tuntui huijaukselta, koska sana on englantia. Leikittelin ajatuksella kuitenkin jonkin aikaa, bändistä en saanut edes ajatuksen tasolla mitään käsineisiin sopivaa irti. Sommittelin aikani kirjaimia, mutta sekään ei miellyttänyt. tässä kohtaa totesin, että nyt huijauksesta viis ja kokeilemaan. Aloittelin kuninkaallisella rubiinin värisellä langalla, mutta se ei inspiroinut yhtään. Enkä halunnut kuningattaren profiilia käsineisiin, enkä Q-kirjainta.

Heitin työn sivuun ja tein Pastoraali II sukat valmiiksi. Niiden jälkeen palasin jälleen Q-kirjaimen pariin. Jostain pätkähti päähäni Qatar, tuo pieni mutta rikas öljyvaltio Persianlahdella. Ajattelin että tässä se on! Sana on löytynyt. Persian kulttuurista löytyy inspiraatiota vaikka mihin. Loppujen lopuksi hanskat ovat hyvin yksinkertaiset verrattuna vaikka itämaisiin laattoihin, mutta kiemurtava, toistuva kuvio antaa kivan rytmin käsineille.

Tällä kertaa langatkin ovat tarkoituksella sääntöjen vastaiset, sillä nämä sormikkaat soveltuvat kuvion puolesta täydellisesti värjäysharjoitukseen, jossa tarkoitus on maalata valmista pintaa guarkumilla sakeutetulla happovärillä. Tosin tässä voi käydä niin, etten raaski käyttää näitäkään harjoitteluun.

Sormikkaat onnistuivat yli odotusten. Säännöllinen kuvio toimii kivasti mustien sormien ja rannekkeen kanssa. Peukalona jälleen oma versioni Intialaisesta peukalosta. Pieni sauma kuviossa ei ole häiritsevä sijaintinsa vuoksi.

Sormikkaat valmistuivat nopeasti ja lankaa niihin kului noin 55 g. Arwetta toimii hyvin käsineissä, se on lankana pehmeää ja vähän pörröisempää kuin värjäykseen käyttämäni merinosukkalanka. Kirjoneuleessa sidonnat uppoavat paremmin neuleen sisään kuin merinosukkalangassani, joka on todella sileää ja jollain tapaa kiiltävämpää.

R-kirjainta pohtiessani palasin Facebookin neuleryhmään katselemaan sanaideoita, joita olin saanut muilta. Siellä silmiini osui yksi kommentti, josta löytyi sanat: Nonparelli, Omena ja Qatar. Vaikka en ollut kirjoittanut sanoja ylös, olivat ne ilmeisesti jääneet alitajuntaan odottamaan vuoroaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s