Islantilainen villapaita 2

Huom! ohjeen voi ostaa Garnmanin verkkokaupasta. Ohjetta ei ole mahdollista saada minulta.

Ensimmäinen paita oli niin ihana, että päätin tehdä vielä toisen. Toisen paidan aloitushetkellä vaaleanpunaista Lettlopia ei ollut saatavilla, joten värjäsin vaaleanpunaisen itse. Väri tarttui lankaan melko hitaasti, joten lopputulos oli mukavan tasainen. Sävystä tuli mukavan vadelmainen. Pohjalankana oli hyvin vaalea harmaa, jotta sävystä tulisi murrettu, ja toisaalta, valkoinen oli niin vähissä, ettei vaihtoehtoja edes ollut.

Pohjalankana vaaleanharmaa Lettlopi

Paidan väreinä on ruskea kahdessa sävyssä ja kontrastia tuovat vaaleanpunainen ja valkoinen

Aloitin jälleen hihoista, jotta purkamista on vähemmän, jos värijärjestys meneekin pieleen. Tuplalagalla neulottu resori valmistui nopeaan ja pian oli kirjoneuleen aika. Kolmen värin kirjoneule ei edelleenkään kuulu suosikkeihini, mutta sujuu jo melko vaivattomasti.

Ruskeat sävyt olivat neuloessa hyvin lähellä toisiaan ja välillä oli vaikea erottaa kumpi on kumpi, mutta valmiissa pinnassa värieroa on riittävästi. Käytössä oli melko niukasti lankaa, joten jouduin vähän pohtimaan kuinka saan langat riittämään niin, ettei lopputulos näytä siltä, että langat ovat loppuneet kesken.

Päätin laittaa helmaan kuvioraidan, joka piristää paitaa kivasti olematta kuitenkaan liikaa.

Kaula-aukkoon ja kaulukseen tein samat muutokset kuin ensimmäiseen paitaan.

Paita istuu yläosastaan hyvin päälle ja siinä on hyvin tilaa hartioille. En ollut edes ajatellut asiaa ennen kuin näin aiheesta keskustelun Facebookissa. Keskustelussa pohdittiin, voiko harteikas henkilö käyttää kaarrokeneuletta? Oma ruumiinrakenteeni on melko siro, mutta hartialinjani on lähes suora. Tämän paidan kaarrokkeessa on hyvin tilaa hartioille.

Toinen erikoinen keskustelu aiheesta ”Islantilainen villapaita” oli, että voiko paitaa kutsua Islantilaiseksi, jos se on neulottu Suomessa? Ottamatta tähänkään kantaa sen enempää, ja siitäkin huolimatta, että molemmat paitani ovat neulottu islantilaisesta villasta, norjalaisen suunnittelijan ohjeella, suomalaisen neulojan käsillä Suomessa, aion kutsua paitojani Islantilaisiksi villapaidoiksi.

Apua norjalaiseen neulesanastoon löydät täältä.


6 thoughts on “Islantilainen villapaita 2

  1. Kiitos, en yleensä toista töitäni, joten en säästä vyötteitä tai värikoodeja. Lankana on Letlopi, joten kannattaa katsoa sen värikartta.

   Tykkää

   1. Sanotko vielä mikä Ranga, kun niitä oli aika monta. Tuo sinun on kyllä niin kaunis! Ihan erilaisilta näyttää tuolla sivustolla.

    Tykkää

   2. Totta, ohjeen paita on kovin erinäköinen, väreillä saa ihmeitä aikaan. Käyttämäni ohje on se missä on kuviollinen korkea kaulus, vaaleanharmaa pääväri ja ruskeat hihansuut. Muistaakseni siinä toisessa, ns. alkuperäisessä Rangassa on nurjia silmukoita kuviossa ja hihoissa ei ole mitään kuviota. Sivustolla on kaksi samaa ”ohjetta”, mutta halvempi sisältää vain ohjeen, kalliimpi ohjeen ja langat.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s