I, niin kuin Illuusio

Tämän parin ajatus oli heti selvä. Kirjoneuletta, joka luo illuusion kolmiulotteisuudesta. Värien välillä pitää olla riittävästi kontrastia, mutta ei niin, että neuloessa saa migreenin. Päätin tehdä nämä jämäkeristä. Valitsin pääväriksi Leinikkisetin taustavärin, tumman viininpunaisen. Kontrastiväriä arvoin pidempään, mutta päätin kokeilla Winter Lights shawlin yhtä kontrastivärijämää. Värit toimivat kivasti yhteen, valöörieroa on riittävästi, mutta ei niin, että pinta aiheuttaisi tehdessä pahoinvointia.

Pohjana käytin suunnilleen samoja silmukkamääriä kuin Galakseissa, joten työ lähti etenemään nopeasti. Piirsin kaavion Stitch Fiddlellä, ohjelma on näppärä käyttää ja kaaviot säilyvät siellä hyvässä tallessa. Ohjelman vuosimaksu pyörii kahden kympin tuntumassa, jolloin kaavioita saa olla rajattomasti. Ilmaisversiossa kaavioden määrä on rajattu, jolloin vanhoista kaaviosta joutuu luopumaan, kun maksimimäärä on tullut täyteen.

Peukalon lisäykset tein jälleen intialaisen peukalon idealla, mutta sijoitin lisäykset peukalon sisäsyrjälle, jolloin lisäyskohta katoaa paremmin ja kämmenpuolen kuvio näyttää eheämmältä. Yleensä kirjoneuleeni meinaa olla liian löysää, mutta nyt onnistuin pitämään tiheyden riittävän tiukkana ja hansikkaat ovat täydellisen kokoiset ja istuvat myös ranteen kapeimmasta kohdasta kivan napakasti.

Kuvion luoma illuusio kolmiulotteisista laatikoista vain vahvistuu valokuvissa, yllätyin iloisesti kuinka hyvin värit ja kuvio toimivat yhdessä. Lankoja jäi edelleen yli, joten näitä värejä tullaan ehkä näkemään joskus myöhemminkin.

Sormet teen yleensä yksivärisinä, sillä pidän napakoista sormista, kirjoneule ei juurikaan jousta, joten sormista pitäisi tehdä löysemmät, jos niissä olisi kuviointia. Pidän muutenkin ennemmin yksinkertaisesta kuin kovin riemunkirjavasta neuloksesta sormikkaissa, joten yksiväriset sormet käyvät omaan silmään parhaiten. Tässä tapauksessa pohjaväri tuntui parhaalta valinnalta.

I oli kirjaimista se, jota ehdin jo odottaa muutaman kirjaimen verran. Seuraavana on J**, sana joka oli vielä näiden valmistumishetkellä päättämättä.

Illuusio, tekoaika 8.-20.8.2021, jämälankaa yhteensä 60 g.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s