Leinikki

Aakkosboxi alkoi niin kivasti, että jo ensimmäisestä parista tuli kirjoitettua ohje ylös. Tyttäreni pyysi samalla mallilla itselleen keltaiset sormikkaat. Koska keltainen apila ei tuntunut sopivalta, päätin vaihtaa apilan leinikkiin. Piirsin varren tilalle yhden terälehden lisää ja keltaiset hanskat olivat valmiit puikoille.

Keltavalkoisista sormikkaista tuli ihanan raikkaat ja iloiset. Nämä on mukava kietaista joululahjaksi tuomaan aurinkoa vuoden pimeimpään aikaan.

Keltaisia sormikkaita tehdessä heräsi ajatus kämmekkäistä. Itselläni oli tarve kämmekkäille, ja ajattelin tämän mallin taipuvan niihinkin hyvin. Vaihdoin värin murskattujen marjojen väriseen lankaan aloitin kämmekkäät.

Kämmekkäiden värit olivat niin ihanan hehkuvat ja Latvian braid tuli erityisen kauniisti esille, että halusin neuloa myös sormikkaat samoilla väreillä. Siispä vielä yhdet Leinikit puikoille.

Tästä varmaan jo arvaa kuinka sormikkaiden jälkeen kävi? Tottahan käsineiden kaveriksi oli saatava pipo. Seuraavaksi piirtämään pipolle kaaviota. En halunnut pipoon näkyvää saumaa kerroksenvaihtokohtaan, jotta pipon voi vetäistä miten päin tahansa päähän. Kerroksenvaihtokohta näkyy alla olevasta kuvasta jos osaa etsiä oikeasta kohdasta.

Koko Leinikkisetti löytyy maksullisena Ravelrystä, kaikki kolme osaa ovat samassa ohjeessa. Käsineistä on kolme kokoa, naisten S, M ja L, piposta on yksi koko. Tähän settiin käyttämäni lankapohja on hyvin samankaltaista kuin Malabrigon sock, mutta mikä tahansa noin 400 m / 100 g merinovilla / merinosekoite käy.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s