C, niin kuin Cocktail

Kuka valitsee sanan cocktail inspissanaksi? C on suomenkielessä melko harvinainen, joten inspissanan vaihtoehdot olivat chili ja cocktail. Valitettavasti kumpikaan ei oikein inspiroinut ja tuskailin cocktailieni kanssa yli kuukauden. Siihen nähden lopputuloksena on onnettoman pieni kämmekäspari.

Halusin hedelmäisiä värejä, mutta päädyin lopulta todella vaaleaan oranssi/pinkki speklettyyn high twist sinkkumerinoon (366m / 100g), joka on hyvin lähellä perinteisen sukkamerinon kanssa (400m / 100g).

Cocktailtilaisuuksissa vaatetus voi olla aika pientä ja juhlavaa, lyhyet hihat, lyhyt helma. Siksi ajattelin, että kämmekkäissäkin voisi olla hyvin lyhyt ranneke. Teen yleensä reilun mittaisen rannekkeen, joten nyt piti olla tarkkana, ettei pituutta tule liikaa.

Ranneke alkaa pienellä reikäröyhelöllä ja jatkuu hyvin lyhyellä resorilla. Peukaloa kiertää reikärivi ja ennen sormiresoria on jälleen yksinkertainen reikärivi. Taivoitteena oli tehdä klassiset ja eleettömät käsineet.

Kun lopulta sain ensimmäisen käsineen neulottua, ja purettua tietenkin matkalla lukemattomia kertoja, niin pari valmistui muutamassa päivässä. Jälkikäteen voi taas kerran miettiä, kuinka työlästä suunnittelu joskus voi olla. Toisinaan ajatus tulee niin nopeasti, ettei kädet pysy mukana ja toisinaan ajatus pitää repiä ulos, melkein kuin suolistaisi ajatuksia. Nämä kuuluivat todellakin jälkimmäiseen ryhmään.

Cocktail, tekoaika 20.4.-1.7.21, lankaa kului 35 g.

Lasissa oleva cocktail:

  • 1 verigreipin mehu puristettuna
  • 1-mansikka

Lasin reuna on kostutettu greippimehulla ja painettu sokeriin.

Seuraavana on kirjain D, jonka inspissana oli niin innostava tällaiselle fantasiaa lukevalle/katsovalle, että työ oli valmis melkein samalta istumalta. Tai ainakin se alkuperäinen ajatus lähti laukalle nopeammin kuin ikinä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s