B niin kuin betoni

Betoni, mikä ihana inspissana. Betoni on materiaalina varsin monipuolinen ja siitä voi tehdä kaikenlaista. Meillä on omassa pihassa mustaa betonilaattaa, sileäpintaisena ja antiikkisena. Antiikkinen laatoitus on takapihallamme, hyvin pienellä alueella terassin edessä. Tämä pieni palapelilaatoitus on yksi suosikkikohdista pihassamme. Lähdin siis tavoittelemaan rösöpintaista betonilaattaa.

Kesän 2021 värikokeiluista oli syntynyt kaksi kummallista harmaansävyistä vyyhtiä, joissa on petroolin väristä spekleä. Tämäkin sävy on oman värialueeni ulkopuolella. Nyt joku varmaan jo miettii, miksi värjään vain sellaisia vyyhtejä joista en pidä tai värit eivät miellytä. Ajatellaan asiaa toiselta kantilta, miksi värjätä mitään, jos ei uskalla ottaa riskejä? tai astua oman mukavuusrajan ulkopuolelle? Miksi värjätä, jos haluaa kaupan tasalaatuista lankaa? Minä värjään juuri siksi, että haluan nähdä mihin kaikkeen lanka taipuu ja olen yllättynyt yhä uudestaan, kuinka upeaa neulosta tylsistä ja omituisista vyyhdeistä tulee. Mikään ei ole mukavampaa, kuin neuloa yksinkertaista pintaa langasta, joka itsessään maalaa upean pinnan.

Käytin näiden sormikkaiden pohjana Kiiski miesten sormikkaat ohjetta, koko M. Vaihdoin sileän neuleen yksinkertaiseen oikeita ja nurjia silmukoita sisältävään pintaneuleeseen. Koska puolisolleni tekemät Kiiski sormikkaat ovat päässeet jo vakituiseen käyttöön, niin tein nämä varastoon odottelemaan myöhempää tarvetta. Meillä on siis pienimuotoinen sormikastaisto menossa, hän ei halua myöntää villasormikkaiden parhautta, mutta selvästi on joutunut pyörtämään jo ehdotonta kantaansa niiden tarpeettomuudesta.

Alla käyttämäni kuvio, peukalon kohdalla hyppäsin kuvion yli ja neuloin vain sileää, lisäksi muuntelin peukalon lisäysten sijaintia hivenen, jotta sain peukaloon enemmän valetun betoniseinämän tunnelmaa muutamalla pystyviivalla.

Created with Stitch Fiddle: http://www.StitchFiddle.com

Lankaa tähän pariin kului 70 g
Tekoaika 13.4.-19.4.2021

On aika siirtyä suunnittelemaan seuraava paria C, niin kuin C*******


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s