Shawlography

Shawlography on perinteinen Stephen Westin MKAL, joka alkaa 8.10.2021. Neuloin viime vuonna Slipstravaganzan ja huivista tuli aivan ihana, joten haluan tänäkin vuonna osallistua mysteerineulontaan.

Huivia varten tarvitaan viittä eri väriä. Kävin kurkkimassa virallisia lankapaketteja, josko sieltä saisi jonkin ajatuksen mitä värejä haluan omaan huiviini. Yllätyin vähän, että kaikki, siis aivan KAIKKI, lankapaketit olivat tilassa ”sold out”. Pakettien hintahaitari oli suunnilleen 80-220 €, joten ei ihan halpa huivi niille, jotka satsaavat kalleimpiin paketteihin. Tähän päälle tulee tietenkin vielä ohjeen hinta. Ohje löytyy Ravelrystä.

En oikeastaan innostunut yhdestäkään lankapaketista, pakettien värit olivat melko eksoottisia omaan makuun. Ehkä kolme harmaata ja kaksi keltaista lankaa sisältävä paketti oli eniten mieleinen. Huomasin kuitenkin lankapaketeista yhden asian, joka tuntui toistuvan lähes kaikissa paketeissa. Värien valööriero oli vaaleasta tummaan. Yksi tai kaksi todella vaaleaa, yksi tai kaksi todella tummaa ja loput siltä väliltä.

Yritän käyttää värejä ennakkoluulottomasti, mutta vihreä on minulle ikuinen haaste. Pidän väristä, mutta vaatteissa se tuntuu kovin vieraalta. Halusin kuitenkin viidakkotunnelmaa lankoihini ja ehkäpä huiviin. Toivon, että malli on villi, mutta kuitenkin selkeistä kokonaisuuksista koostuva, kuten Slipstravaganza oli.

Olin värjännyt väriympyrävärileikin yhteydessä kolme 100 g kerää vihreällä. Yksi oli liian sininen, mutta kaksi muuta olivat erinomainen lähtökohta tulevalle setilleni. Näiden lisäksi minulla oli toista lankapohjaa oleva todella hailea vihreä, sekä maastonvihreä. Mallailin lankoja keskenään ja päätin värjätä samankaltaiset langat oikeasta lankapohjasta.

Vaalein ja kaksi tumminta värjäyksessä
Väriympyräkokeilun langat

Kaikki setin langat on värjätty pannulla väriliemessä melko tasaiseksi, eli mahdollisimman isossa nestemäärässä. Ei spekleä lainkaan.

Vaalein ja maastonvihreä
Tumma ruskeanvihreä
Welcome to the Jungle

Olen varsin tyytyväinen lankasettiini, jos tämä ei sovi kyseiseen MKALiin, voin tehdä näistä jotain muuta, vaikka toisen Slipstravaganzan.

Nyt vain odotetaan ensimäistä osaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s