A, niin kuin apila

Aakkosboxin ensimmäinen työ. Valitsin pääväriksi apilanvihreän langan, jonka olin värjännyt ensimmäisten kokeilujeni joukossa. Kontrastiväriksi otin jämäkerän, joka on värjätty todella haalean vihreäksi, väri on lähinnä haalea minttu. Vaalea väri itsellään on aika äkläkkä sävy, mutta toimi erinomaisesti vihreän parina. Päävärin lankapohja on Adlibriksen halpaa käsivärjäykseen tarkoitettua merinovillaa. Lanka on aika muhkeaa suhteessa ”painoluokkaan” 400 m / 100 g. Löyhänä neuleena tämä lanka näyttää helposti homssuiselta ja valmiiksi nyppyiseltä, mutta tiukalla tiheydellä, siitä tulee kivan pehmoista ja nättiä pintaa. Sopii varsin hyvin sukkiin ja sormikkaisiin. Vihreä lanka näytti vyyhdillä lähes tasaväriseltä, mutta neulottuna siitä paljastui kaunista värivaihtelua. Lanka on värjätty Jacquardin happoväreillä. Olen nyt toistuvasti huomannut, kuinka tylsimmistä vyyhdeistäni kuoriutuu kauneinta neulepintaa.

Arvostan käsineissä hyvää istuvuutta, tiivistä pintaa ja tietenkin kaunista ulkonäköä. En mielelläni tee montaa kertaa samaa asiaa, ja siksi aakkoshaaste on minulle sopiva haaste. Sanaan perustuva suunnittelu ohjaa automaattisesti uusille vesille pohtimaan kuinka toteuttaa tuttu työ. Simppeli resori toimii käsineissä aina, se on mukava käytössä ja rajaa työn kivasti. Koska teen aina sormikkaisiin jonkinlaisen peukalokiilan, on kirjoneuleen suunnittelu kämmenosaan aina vähintäänkin haastavaa. Näihin sormikkaisiin halusin vain osittaisen kirjoneuleen, joten päätin sijoittaa sen rannekkeeseen, jossa kirjoneuleosan voi tehdä suoraan kohtaan. Icord-koristeraitoja on tullut käytettyä jo sen verran useassa parissa, että halusin kokeilla jotain uutta. Latvian braid tekee hauskan vaakasuuntaisen lettikuvion melko helposti. Lankoja vain kieputellaan työn edessä kahden peräkkäisen kerroksen ajan, ja lopputuloksena on hauska kaksivärinen palmikko.

Loput käsineestä menikin vanhalla kaavalla nopeasti yksivärisenä, sileänä neuleena. Olen varsin tyytyväinen näihin käsineisiin. Vihreä väri on kauniin eläväinen ja vaalea lanka luo kauniin pohjan kuviolle, joka erottuu riittävän selkeästi, vaikka yhdistelmä on varsin rauhallinen. Pääväriä sormikkaisiin kului aika tarkalleen 50 g ja kontrastiväriä 10 g. Riittäisikö lopuista pipo sormikkaiden kaveriksi?

Kuvan sormikkaat koko S, neulonta-aika: 8-13.4.2021

Seuraavaksi on aika siirtyä kirjaimeen B niin kuin B*****, arvaatko sanan?

Apilasormikkaista modifioituihin Leinikkikäsineisiin löytyy ohje täältä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s