Neuleboxi 2020

Kuten kaikki tietävät, vuosi 2020 näytti meille paikkamme maailmassa. Voiko Koronan syyksi laittaa surkean epäonnistumisen haasteen kanssa? Ei voi, ehkä ennemmin mielenkiinnon lopahtaminen ja muut kiireet loppuvuodesta aiheuttivat lopulta puolittaisen suorituksen. Neuleboxi 2020 ideana oli 4 vuodenaika osiota; kevät, kesä, syksy ja talvi. Kukin osio sisälsi kolme osaa, eli yhteensä 12 valmista tuotetta. Minun oli tarkoitus värjätä mahdollisimman suuri osa boxin langoista itse ja suunnitella ainakin osa malleista alusta alkaen. Valmiita tuotteita sain aikaiseksi 9 kappaletta.

Kevät

Kevätsettiin valitsin Pixie Yarn käsinvärjättyä lankaa, jonka olin ostanut mieheni puolesta itselleni joululahjaksi. Vihreä on aivan upean värinen, en yleensä käytä vihreää, mutta nyt sävy oli niin kaunis, etten voinut vastustaa. Toisena värinä oli Under the mistletoes. Huivi ja käsineet on alusta asti omaa suunnittelua. Paitaa aloitin yhdellä ohjeella, mutta se meni purkuun. Sitten otin alun silmukkamäärät Breathing Space paidasta ja kainaloista eteenpäin jatkoin oman sovelluksen mukaan. Kevään lähtökohtana oli lumikellot, kielot ja heräävä luonto, vihreää joka voittaa lumen.

Halo Blush Scarf
Halo Blush Gloves

Kesä

Kesäsetin langat värjäsin itse, suloista vaaleanpunaista. Paita on tehty Fond memories ohjeella, niskan aukkoa jouduin pienentämään, koska pienessä koossa aukko oli suhteettoman suuri, muutoin paita on ohjeen mukaisesti tehty. Sormikkaiden jippona on poikkeuksellinen neulesuunta. Ne on aloitettu rystysten kohdalta ja neulottu kohti rannetta, lopuksi on tehty sormet. Villasukat ovat perusvillasukat, joissa on jälkikäteen tehty kantapää ja edessä lehtikuvioinen pitsi.

Kesä villasukat
Kesä sormikkaat
Fond Memories

Syksy

Syksysetti jäi pahasti vajaaksi. Värjäsin langat ruskan sävyillä ja varsinkin hehkuvasta oranssista tuli todella kaunis väri. Tässä kohtaa olin jo tehnyt kesäsetin sormikkaat ja huivin kahdesti kirjoittaessani niille ohjeet, lisäksi testaamiseen meni aikaa. Aloitin lokakuussa iltaopinnot, jotka veivät omalta osaltaan aikaa. Lopulta sain aikaiseksi vain huivin, käsineitä aloitin kahdesti, kumpikaan alku ei sytyttänyt, lopulta neuloin vain nopean ja helpon pannan. Huivi on tehty Regina Marie ohjeella, pitsireuna on neulottu intarsiana. Tästä setistä jäi puuttumaan yksi osa.

Sysky huivi
Syksy langat
Frida panta

Talvi

Talvisetiltä minulla oli suuret odotukset, neuloin huivin jo kesällä. Keskeltä aloitettu suorakaide vaatii aika paljon laskemista. Muistin kesähuivin aloitussilmukkamäärän väärin, joten laskin tämän huivin pituuden alusta alkaen päin seiniä. Huivista tuli lasten kokoa. Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä malli itsessään on jatkojalostuksen arvoinen, kunhan joskus jaksan taas paneutua siihen. Käsineitä aloitin kahdesti, mutta en päässyt yksimielisyyteen mitä niiltä haluan. Marras joulukuussa sain yhtäkkiä idean ystävänpäivä MKALista ja aloin neulomaan sydänteemaisia sormikkaita ihan mielipuolisella energialla. Heitin viimeisenkin toiveen tämän setin valmistumisesta opintojen ja MKAL ohjeen puhtaaksi kirjoittamisen ja testaamisen ohella. Talvisettiä varten hankin valkoista lankaa jossa on hopeinen tehoste ja värjäsin harmaata lankaa, tyylikästä, viileää, talvista. Huiviin kuvioin kirjoneuleella lumihiutaleita. Paitaa aloitin Jolie ohjeella, mutta jotenkin homma vain jäi kesken, kun lopulta tartuin hommaan uudestaan, lanka loppui kesken. Lopulta paita valmistui vasta helmikuussa 21, kun vihdoin sain värjättyä lisäerän harmaata lankaa.

Talvi huivi
Talvi langat
Jolie paita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s