Aakkosboxi

Pieni paine ja laatikon ulkopuolelta ajattelu saa suunnittelussa ihmeitä aikaan. Niinpä otin sanakirjan kouraan, ja rupesin keräilemään sanoja jokaisesta kirjaimesta. Valitsin 2-5 inspissanaa jokaiselle kirjaimelle. En halunnut tehdä liian valmista suunnitelmaa, vaan jätin itselleni pienen yllätysvaran sanan valintaan. Aiemmat haasteet ovat olleet vuoden mittaiset, mutta tämä sisältää 29 tuotetta, joten venytin aikajanan aina vuoden 2022 loppuun. Toki sormikkaita voisi tehdä parin viikossa, mutta 29 viikkoa putkeen samalla tahdilla, olisi melkoinen rypistys ja saattaisi viedä neulomisen ilon. Vaaikka tahtina olisi keskimäärin 2 paria / kuukausi, niin boxi vie silti yli vuoden, mutta tämä voisi olla miellyttävä vauhti neuloa. Vältän ajatusta siitä, että jos päädyn tekemään 29 paria sormikkaita, tulee sormia neulottua 290 kappaletta.

Jos innostuit ajatuksesta, voit ladata alla olevan aakkosruudukon, johon voi kerätä itselleen mieluisia sanoja.

Koska aiemmatkin haasteet ovat aina lähteneet lentoon, en halunnut tehdä liian tarkkoja sääntöjä itselleni. Pääperiaate kuitenkin on seuraavanlainen:

  1. Yksi työ jokaisesta kirjaimesta.
  2. Neulotaan aakkosjärjestyksessä.
  3. Vain yksi työ kerrallaan kesken (siis haasteeseen kuuluva, luonnollisesti…).
  4. Inspissanoja 2-5 / kirjain, mutta ne voivat vaihtua niin kauan, kunnes ollaan kirjaimen kohdalla ja silmukat on luotu.
  5. Ei valmiita ohjeita, vaan työt suunnitellaan ja toteutetaan omilla ohjeilla.
  6. Langat värjätään mahdollisimman pitkälle itse tai käytetään jo varastossa olevia lankoja.
  7. Neulotaan pääasiassa asusteita kuten: sormikkaat, sukat, pipot…

Aloitin oman aakkosboxini neulomisen 8.4.2021, tulossa on vihreän sävyiset sormikkaat, jotka meinasivat lähteä ensimmäisen halukkaan matkaan, ennen kuin toista käsinettä oli edes aloitettu. Suunnittelin kuitenkin säästäväni kaikki työt aakkosboxissa, kunnes koko paketti on valmis, joten lienee järkevää hankkia lukollinen laatikko!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s