Unilammas vauvalle

Safety blanket, turvapeitto, unilelu, rakkaalla lelulla on monta nimeä. Olen jo pitkään miettinyt, että tällainen olisi kiva tehdä. Nyt ystäväpiiriin on tulossa uusi vauva, joten tartuin tilaisuuteen, kolusin lankalaatikot läpi ja valitsin malliksi tämän unilampaan. Ohje on ilmainen ja löytyy täältä. Muuntelin ohjetta paikoitellen omalle käsialalleni sopivammaksi. Pään tein suunnilleen ohjeen mukaan, loppukavennuksia lukuunottamatta. Alkuperäinen ohje on englanniksi, alle on kirjattu vain tekemäni muutokset. Peitto-osuuden tein tällä ohjeella, koska en saanut lukuisista muuntelu ja purkuyrityksistä huolimatta ylemmän ohjeen peitosta litteää.

Lanka: Drops Baby Merino kaksinkertaisena, valkoinen 01 ja ruskea 17, 100 g / väri.

Koukku: 3,75 mm (pää) ja 4,5 mm (peitto)

Turvasilmät: 10 mm

Silmukat: muuten kuten ohjeessa, mutta nypyn ohjeessa vaikuttaisi olevan virhe toistojen määrässä tai ehken jaksanut lukea ohjetta kunnolla. Tein nypyn niin, että koukulla oli 6 lenkkiä aloitussilmukan lisäksi, vedin langan ensin 6 lenkin läpi ja lopuksi kahden viimeisen lenkin läpi.

Pää: Ohjeen mukaan loppukavennuksia lukuunottamatta. Pään pituus kuonosta takaraivolle on noin 12 cm.

Korvat: Nämä muutin kokonaan erilaisiksi. Aloitus magic ring menetelmällä
Krs 1: 6ks aloituslenkkiin
Krs 2: 2ks jokaiseen silmukkaan (12)
Krs 3: (2ks samaan, 5ks) 2 kertaa (14)
Krs 4: (2ks samaan, 6ks) 2 kertaa (16)
Krs 5-7: 16ks
Krs 8: (ks2yht, 6ks) 2 kertaa (14)
Krs 9: 14ks
Krs 10: (ks2yht, 5ks) 2 kertaa (12)
Krs 11: (ks2yht, 4ks) 2 kertaa (10)
Jätä riittävästi lankaa kiinnitysytä varten.

Tassut: tein ohjeen mukaan, mutta täytin vain kärjen.

Peitto: Tämänkin ohjeen kanssa päädyin säätämään silmukka määrää, koska nyt silmukoita oli liikaa. Kiinnitin ensin etujalat päähän ja sitten peiton. Jälkikäteen ajatellen olisi kannattanut ensin kiinnittää peitto ja lopuksi jalat. Kaikesta säätämisestä huolimatta, lammas valmistui viikonlopussa ja sen verran söpö otus sieltä syntyi, että jopa aikuiset tuntuvat tarvitsevan unilelun turvaa öihinsä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s