Hanskaboxi 2019

Ystäväni ehdotti, että tekisimme vuonna 2019 sukkaboxit. En kuitenkaan innostunut tekemään 12 paria sukkia, vaan päätin tehdä 12 parin hanskaboxin. Jotta homma ei olisi ollut liian kesy, päätimme antaa toisillemme inspissanan sitä mukaan, kun edellinen pari valmistuu. Olin tehnyt aiemminkin sormikkaita, mutta tämä boxi vain vahvisti ajatuksen, että sormikkaat ovat minun juttuni.

Boxini valmistui 12 viikossa. Alkuun käytin valmiita ohjeita, mutta lopussa tein jo omat ohjeeni ja kuvioni. Kyllähän sitä pakostikin oppii jotain, kun toistoja tulee usein ja paljon. Ajatella 120 sormea 12 viikossa.

  1. LUMI

Ensimmäinen pari inspissanalla lumi. Valkoista, kimaltelevaa, puhdasta, pehmoista lunta. Tiesin heti, että Julia Muellerin Eisblume on malliltaan täydellinen tähän teemaan. Lankana edullinen Drops Baby Merino ja koristeena pieniä lasihelmiä. Tyttäreni ihastui ikihyviksi näihin käsineisiin ja lopulta yllätin antamalla ne hänelle ylioppilaslahjan osana.

2. AUER

Tämä oli vaikea sana, auer, autere, Wikipedian mukaan sana kuvastaa ilman sameutta. Muistelin, että esimerkiksi aamuruskon sävyt tulevat siitä, kun valo taittuu ilmassa leijailevista hiukkasista, valitsin jälleen langaksi Drops Baby Merinon, mutta nyt sävynä aavistuksen harmaaseen taittava kaunis lila. Ohjeeksi valitsin jälleen Julia Muellerin mallin, siinä on vaikutelma kaupungin ja helmet toimivat pölyhiukkasina. Nämä käsineet annoin ystävälleni joululahjaksi.

3. DIGI

Digi, tässä kohtaa jo mietin, että mitä ihmettä olen tekemässä. Eihän kukaan voi tehdä käsineitä aiheesta digi. Poikani kuitenkin opiskeli tietotekniikkaa, joten päätin tehdä nämä käsineet hänelle. Tutustuin binäärilukujen maailmaan ja piirsin käsineisiin binäärikoodilla hänen nimikirjaimensa. Tämä oli ensimmäin sormikaspari, johon tein ohjeen itse laskemalla. Lankana on ohuen ohut musta Arwetta ja kontrastivärinä Mothy and the Squid käsinvärjätty pimeässä hohtava lanka.

4. NAMI

Tästä sansta tykkäsin yhtä paljon kuin namista, eli paljon. Tiesin heti, että Åsa Tricosan sormikasmalli Mio glove & mitt käy tähän kuin nenä päähän. Olin aiemminkin tehnyt sormikkaat tällä mallilla ja vaikka tiesin malli ei aivan istu käteen kuten pitäisi, en antanut sen häiritä, nyt mentiin aihe edellä. Kuppikakkuja ja pursotuksia, sokeria ja kermaa, jopa pieniä lasihelmiä strösseleinä. Nämä käsineet muhivat edelleen boxissa odottelemassa käyttäjää. Lankana jälleen Drops Baby Merino.

5. AAVA

Aava, tasaista vettä, lainetta ja liplatusta. Ensin piti saada veden väristä lankaa. Karamellivärit esiin ja hommiin. Kun lanka oli kuivumassa alkoi ideoiden etsiminen. Päädyin käyttämään pohjana Julia Muellerin Miss Sophie’s hand hanskojen ohjetta, mutta lmuutin kädenselän ristikon kokonaan laineiksi. Muistan edelleen kuinka kauan tuon nyppykerroksen tekeminen kesti, kauan! Nämä käsineet päätyivät työkaverille. Lankana Drops Baby Merino.

6. UULA

Uula Lapin poika. Minulle Lappi edustaa pimeyttä, revontulia, paukkuvaa pakkasta, kaunista luontoa. Nämä kaikki pääsivät käsineisiin. Lankana on jälleen Drops Baby Merinoa, jota värjäilin jälleen karamellivärein. Pohjavärinä on tumman lila, johon on lisätty sinistä, tai ehkä värit olivat toiste päin. Nämä olivat haastavat neuloa, koska kuvio jatkui ylös peukaloon, enkä ollut juurikaan neulonut kirjoneuletta vielä tässä vaiheessa. Nämäkin käsineet ovat edelleen boxissa odottelemassa. Boxin puolivälissä käsineiden anatomia alkoi jo olla kivasti hallussa.

7. TIPU

Sanan saadessani tiesin heti, että pikkuisia tipupalloja on tulossa. Resorin kanssa tuskastelin jonkin aikaa, kunnes päädyin yksinkertaiseen vihreään, pienillä punaisilla pisteillä. Langat ovat jälleen Drops Baby Merinoa, joka on saanut karamelliväriä pintaansa. Näiden käsineiden peukaloon ja kuvion asetteluun olen erittäin tyytyväinen. Näin värikkäät ja hassut käsineet eivät juurikaan sovi mihinkään vaatteisiin, mutta se ei haittaa. Pidin näistä niin paljon, että otin ne itse käyttöön.

8. KARU

Karu, kivi, sammal, kitukasvuisuus, jäkälä… Siitä se ajatus lähti liikkeelle. Intarsia oli tekniikkana minulle uusi, mutta sopi tähän malliin täydellisesti. Lankana on jälleen Drops Baby Merinoa, vihreä itse värjättyä. Näille käsineille kirjoitin myöhemmin ohjeen.

9. KASA

Kasa, nyt meni vaikeaksi. Pyörittelin aihetta päässäni ja päädyin ottamaan aiheeksi kasa-asiantuntijat, eli muurahaiset. En kuitenkaan halunnut pieniä muurahaisia vilistämään käsineisiin, joten oikeassa kädessä on valtava muurhainen ja vasemmassa hänen kekonsa. Näidenkin ohjeen piirsin itse ja kuviolangat on värjätty itse. Lankana Drops Baby Merino.

10. ALLI

Tämä oli ehkä vaikein sana inspiroitua. Googlasin kuvia linnuista, paljon! Lopulta löysin kuvan, josta lähdin liikkeelle ja sain piirrettyä jonkinlaisen alli-kaavion. Tähän mennessä kirjoneulekokemusta oli jo jonkun verran, mutta malli oli kieltämättä aika ultimaattisen haastava jäätävän pitkien langanjuoksujen takia. Inhosin aihetta, kuvaa, värejä, kaikkea näissä käsineissä. Äitini suostui ottamaan ne itselleen käyttöön. Näin jälkikäteen ajatellen, varsin opettavainen pari, eikä lainkaan hullumpi toteutus.

11. SULO

Tässä vaiheessa elimme maaliskuuta, kevät poltteli rinnassa, Sulosta tuli mieleen pienet puhkeavat lehdet. Löysin tämän suloisen pitsimallin ja se yhdistettynä raikkaaseen limeen oli menestys. Kirjoitin näille sormikkaille ohjeen. Tätä paria hilloan edelleen boxissa, koska ne ovat olleet merkittävä askel neulesuunnittelussani.

12. KORU

Loppuhuipennus, koru. Näihin halusin paljon kaikkea, pitsiä ja palmikkoa. Hieman överit, mutta niin oli koko boxi. En varmasti ikinä tee toisia korusormikkaita, vaikka jonkinlainen alkeellinen ohje näistäkin jäi jäljelle. Nämä sormikkaat päätyivät tyttärelleni ja ovat olleet kovassa käytössä. Lankana Drops Baby Merino


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s