Pastoraali II

Novita julkaisi sukkalehden syksyllä 2021, jonka mallit perustuvat Arabian astioihin. Ostin lehden kansikuvan sukkien takia. Lumi Karmitsa piirtää uskomattomia kaavioita ja verrattuna lehden muihin sukkamalleihin, hän sukkamallinsa pelaa ihan omassa sarjassaan.

Sukat ovat työläät, eivät missään nimessä vaikeat, mutta neulomista on paljon. Kuvio vaatii jatkuvaa keskittymistä, eikä samalla voi oikein katsella televisiota.

Valitsin langoiksi Filcolana Arwetta Classic väreissä valkoinen ja sininen. Keltaista ei tilannut, sillä ajattelin varastoistani löytyvän jotain sopivaa kukkien silmukointiin. Resorin neuloin ohjeen mukaisilla puikoilla, mutta kirjoneuleeseen otin 2,25 mm puikot, sillä kirjoneuleeni on vähän löysempää, kuin sileä yhdellä värillä neulottuna. Pohkeesta tuli täydellisen kokoinen ja vaikka sääreni eivät erityisen pitkät ole, on varren pituus hyvä.

Kantapää näytti tehdessä jättimäisen pitkältä ja omituiselta, mutta istuu jalkaan erinomaisesti. Kärkiosan kaavioissa oli turkoosi viiva, jota en tehdessä huomannut, vaan neuloin kaavion loppuun pysähtymättä sovittelemaan sukan pituutta. Ilmeisesti käsialani oli sen verran tiheämpää, että kärjestä ei tullut liian pitkää, vaan sukka on sopiva 36 kokoiseen jalkaani. Kärjen kavennuksissa tein yhden välikerroksen vähemmän kuin ohjeessa, jotta kärki ei ole aivan niin pitkä kuin kuvassa. Pitkä valkoinen kärki oli ainoa asia, mikä sukassa häiritsi minua, mutta se oli helposti korjattu.

Sukka istuu jalkaan mukavasti ja kuvio on kertakaikkiaan hieno. Ainoa asia joka söi tekemisen iloa oli ensimmäisten kaavioiden lukeminen. Säären kaavio olisi voitu jakaa koko aukeamalle, jotta merkeistä olisi saanut paremmin selvää ja silmukoiden laskeminen olisi ollut helpompaa.

Aloitin silmukoimaan kukkaa keltaisella merinolangalla, jonka juoksevuus on 420 m / 100 g. En pitänyt lainkaan siitä, miltä kuvio alkoi näyttämään. En erityisemmin pidä silmukoinnista missään yhteydessä, sillä se tekee neuleesta aina jotenkin tönkön oloisen. Mietin onko kuvion korostamiseen muita mahdollisuuksia kuin silmukointi.

Neuletiheys sukissani on 38 s ja 46 krs 10 cm.

Sukat istuvat jalkaan täydellisesti ja kuvio on kertakaikkisen hieno. Mahtavaa suunnittelua Lumi Karmitsalta.


One thought on “Pastoraali II

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s