D, niin kuin Demoni

Odotettu hetki oli käsillä, pääsin työstämään ajatusta demonista. Tottakai lähtökohtana on seksikäs naisdemoni, tiukkaa ihoa nuolevaa pintaa, pitsiä, verkkoa ja verenpunaista väriä.

Värjäsin tämän langan kesällä 2020, terassilla, Muurikan kolmijalkaisella kaasualustalla. Punaista väriä meni hirveä määrä. Sää oli sen verran tuulinen, että liekki sammui kesken kaiken ja yhtäkkiä kaasun lemu täytti terassin. Käytän värjätessä hengityssuojainta, joten en haistanut kaasua heti. Suljin kaasun ja annoin tilan tuulettua hetken. Mietin siinä odotellessa, miltä tilanne olisi näyttänyt, jos jotain olisi sattunut. Kumihanskani olivat aivan punaiset väristä, rätit olivat verenpunaisia, pannulla oli veren värinen liemi ja jauhepurkki oli avonaisena käden ulottuvilla terassin kaiteella. Siinä olisi tutkijoilla ollut miettimistä, mitä terassilla on puuhattu, kaikki sotku ja sose olisi ollut kuitenkin sävy sävyyn.

Halusin alkuun kaarevaa pitsiä. Sormikkaat ovat niin pieni kappale ja silmukkamäärä melko rajallinen, joten mitään kovin monimutkaista pitsiä niihin ei kannata laittaa. Aloittelin siis melko simppelillä chevron tyyppisellä ratkaisulla

Reunapitsin jälkeen aloitin varsinaisen suomukuvion ja alapuolen verkkoneuleen. Alapinta on sormiin asti verkkoneulosta. Nämä eivät sovi ”äkkiä valmista” tyyppiselle neulojalle. Kaaviota on seurattava joka kerroksella. Nämä ovat kaikkea sitä, mitä cocktailit eivät ole. Voimakkaan väriset, pitkällä varrella tiukasti käden muotoja seuraten rohkeaa pitsineuletta. Nämä on tehty herättämään mielipiteitä.

Vaikka nämä käsineet eivät pyytele olemassaoloaan anteeksi, sain tekovaiheessa pelkkää positiivista palautetta ja äitini pääsi nimeämään tulevan ohjeen. Hänen ensimmäinen ajatuksensa oli ”Game of thrones, Daenerys, lohikäärmeiden äiti”. Sormikkaiden ohje tulee olemaan nimeltään Daenerys.

Minulla on melko kapea ranne ja näissä sormikkaissa on melko voimakas muotoilu ranteessa, jotta ne istuvat kuin hansikas. Huolimatta näiden käsineiden työläydestä, tekisi mieli tehdä vielä toinen pari jostain jalokivisävyisestä langasta, ehkä vihreästä.

Pitkän hellejakson päätteeksi saimme kaivatun sateen. Pilvisellä säällä langan väri korostuu ja näyttää kuvissa enemmän helakanpunaiselta kuin todellisuudessa onkaan.

Demonien tekoaika 2.-9.7.21, lankaa kului 80 g. Demonien vastapainoksi tulee E, niin kuin E*****.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s