Elminas sommarsockar, kirjoneulevillasukat

Kaikki käsitöitä tekevät saavat varmasti pyyntöjä tehdä yhtä jos toista tilauksesta. Pääsääntöisesti en tee mitään tilauksesta, mutta nämä sukat ovat poikkeus useammastakin syystä. Ensimmäinen ja varmasti suurin syy oli tilaaja, oma äiti, joka on luonnollisesti ollut suurin tukijani lapsuudesta lähtien kaikessa käsillä tekemiseen liittyvässä. Toinen syy oli saaja, minulle vieras, mutta sellaisessa vaiheessa elämää, että sukat voisivat ilahduttaa ja lämmittää. Kolmas syy oli tehtävänanto.

Tehtävänanto oli yksinkertainen ja selkeä: Sukat, jotain vaaleanpunaista, muun saat päättää itse. En tee sukkia kovin usein, mutta nyt sain sen verran vapaat kädet, että suostuin diiliin. Kaivelin Ravelryn ohjevalikoimaa melko pitkään, kunnes törmäsin Kajsa Vuorela Fredriksonin malleihin. Ohjeeksi valikoitui Elminas sommarsockar.

Kuten aina, värien valinta on se ensimmäinen juttu, jossa tehdään suuria päätöksiä. Vaalea tausta pienellä punaisella speklellä oli itsestään selvä valinta. Samoin raikas keväinen vihreä. Kukkien punainen sävy sen sijaan oli haastavampi. Aloitin viininpunaisella langalla, mutta se ei ollut tarpeeksi raikas ja kontrastikin vähän pliisu langan värjäystavasta johtuen. Malli kaipasi räväkkää ja melko tasaista väriä, ettei kuviosta tulisi puuroa taustan kanssa. Päädyin jälleen pannun äärelle täsmävärjämään oikeaa sävyä.

Tässä kohtaa olin tyytyväinen väreihin ja malliin. Tosin mallista poiketen kirjoin kukkien keskiosat keltaisella. Seuraava murhe oli kantapäät. Ohjeen mukaisesti sukkiin olisi tehty tiimalasikantapää, mutta en pidä sellaisen tekemisestä, enkä sen ulkonäöstä. Lisäksi halusin saman lehtikuvion kantapäähän kuin varteen ja kärkeen. Päädyin jälkikäteen tehtävään kantapäähän. Kuvio toimi kantapäässä varsin mukavasti kavennuksista huolimatta. Sukkien pohjalanka on 85 % merinovillaa ja 15 % nylonia 400 m / 100g. Aivan ihanaa lankaa kirjoneuleeseen. Käytän Lanka Piikaa tehdessäni kirjoneuletta ohuilla langoilla, sen avulla neulejäljestä tulee tasaista ja siistiä ilman hampaiden kiristelyä ja lankadominanssi säilyy koko ajan oikeana.

Lähetin valmiit sukat kirjeenä äidilleni, hän ei ollut nähnyt niistä kuvia valmiina. Muutaman päivän päästä sain ilahtuneen puhelinsoiton, sukat olivat hänen mukaansa juuri saajalle sopivan näköiset ja myöhemmin sain kuulla, että saaja ilahtui sukista.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s