Langat Slipstravaganzaan

Nämä langat on värjätty vailla mielikuvaa mitä niistä tulee. Ihan vain värjäämisen ja kokeilemisen ilosta. Lilan langan pohjana on todennäköisesti BFL-villa, vähän rouheampaa, kuin yleensä värjäämäni sukkamerino. Monivärinen ja pinkki vyyhti ovat sukkamerinoa. Kaikki langat ovat fingerin vahvuutta, eli 400 m / 100 g.

Kuvan keltainen vyyhti on ostettu Etsystä.

Kirjava vyyhti on värjätty raitoina. Vyyhdit on aseteltu pannuun pituussuuntaan, jolloin väriraidat tulevat lankaan nähden vaakasuuntaan. Väriliemi on valmistettu pulloon, josta se kaadetaan langan päälle alueittain. Käytän pieniä 2,5 dl nokkapulloja, joita olen keräillyt vähitellen kivan pienen varaston. Väri kiinnittyy todella nopeasti lankaan, joten vyyhdit voi joutua kääntämään ja toistamaan värjäyksen toiselle puolelle, jos pannu on liian tiiviisti täytetty. Nokkapullon nokalla väriä saa ruiskutettua hyvin lähelle pohjaa, jolloin lanka värjäytyyn myös alaosista, eikä vain pinnalta. Tässä työjärjestyksenä langat laitettu sitruunahappoveteen, kuumennus, värin lisäys ja kiinnitys 10 min, tai kunnes vesi on kirkasta.

Lila lanka on värjätty pannulla vahvassa väriliemessä, pinkistä langasta ei harmillisesti ole tullut otettua kuvaa värjäysvaiheessa, mutta se on värjätty samoin kuin tämä lila lanka. Eli langat kylmään väriliemeen, kuumennus, sitruunahapon lisäys ja kiinnitys 10 min, tai kunnes vesi on kirkasta.

Lankojen annetaan aina jäähtyä rauhassa. Yleensä kaadan langan ja pienen määrän lientä alumiiniseen pesuvatiin ja nostan toisen pesuvadin kanneksi. Kansi on lähinnä suojaamassa lankoja mahdollisilta väri- ja jauheroiskeilta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s