Kohta se alkaa, Melliset MKAL

Projekti oli mielenkiintoinen toteuttaa. Ennen joulua voi olla hankalaa löytää testaajia uudelle ohjeelle, mutta kun kyseessä on sormikkaat, ajattelin sen olevan mahdotonta. Toisin kävi. Neljä Suomalaista ja yksi Englanninkielinen testaaja lupautuivat mukaan projektiin. Heidän lisäkseen tekstin oikoluki Englanninguru Australiasta. Mikään ohje ei synny tuosta vaan, toki kirjoittaminen helpottuu, kun löytää oman tyylinsä tuottaa tekstiä. Ohjeet tehdään pääasiassa muita varten ja siksi niiden testaaminen on äärimmäisen tärkeää. Itselleen selkeä ajatus, voi olla hepreaa muille. Tämä testausporukka oli ihana joukko naisia, jotka osasivat ajatella asioita monesta kulmasta. Ohjeen testaus on niin paljon enemmän kuin läpineulonta, hyvässä porukassa keskustelua syntyy termeistä, kieliopista, asettelusta, tekniikoista ja tietenkin työn alla olevasta työstä yleensä.

Kiitos Taina, Mervi, Jaana ja Katja, apunne on ollut korvaamattoman tärkeää, niin tässä kuin osalla myös aiemmissa projekteissa.

Thank you Donna and Shaye, your help is always much appreciated and priceless.

Yhteisneulontaan osallistuvalle:

Kiitos, että lähdet yhteiselle neulematkalle sormikkaiden maailmaan.

Sormikkaat ovat monelle neulojalle haaste, johon lähdetään pitkän pohtimisen jälkeen. Lisäsin sormien ohjeeseen hyväksi havaitsemani tekniikat kuvina helpottamaan tekemistä. Olit sitten ensikertalainen tai kokenut sormikkaiden tekijä, näistä saattaa olla apua. Jos hallussa on neulomisen perustekniikat ja palmikoiden neulominen on tuttua, ei projektin menestyksekkääseen läpivientiin pitäisi olla mitään estettä.

Sananen neuletiheydestä. Sormikkaat tehdään yleensä negatiivisella väljyydellä, eli valmiin neuleen ympärys on pienempi kuin käden ympärys. Sormikkaissa ympärysmitta otetaan rystysten kohdalta. Minulla on tapana neuloa sormikkaat hyvin napakoiksi, jotta ne istuvat käsiin hyvin, eivätkä veny käytössä liian isoiksi. Jos sinulla on vaikeuksia päästä tavoiteltuun neuletiheyteen ja kätesi on M-kokoinen, voit kokeilla neuloa S-koon käsineen löysemmin. Jos taas kätesi on S-kokoa ja käsialasi on löysä, voi aavistuksen ohuempi lanka ja/tai kokoa pienemmät puikot (esim. 400m / 100g) toimia paremmin. Huomaa kuitenkin, ettei näitä ole testattu, eikä ohje sisällä yllä mainituille sovelluksille neuletiheyksiä.

Mukavia hetkiä neulonnan parissa!

Näen mielelläni kuvia työstäsi eri vaiheissa.

#mellisetmkal #tiitunlabra #heidiheinrichsdesign


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s