Sumu kämmekkäät

Nämä kämmekkäät on tehty ystävälle, jonka murtunut rannne kipuilee kylmässä. Valitsin langaksi ihanan pehmoisen Drops Nordin, joka oli minulle aivan uusi tuttavuus. Lanka näyttää neulottuna kauniin pehmoiselta ja tuntuu mukavan lämpöiseltä ihoa vasten.

En oikein tiennyt millainen tyyli saajalla vapaa-ajalla on, mutta halusin tehdä kämmekkäistä naiselliset. Rannekkeen palmikot tekevät käsineestä kivan napakan ja istuvan käteen, kämmenen V:n muotoinen kuvion jatke yhdistettynä röyhelöihin antaa hauskan viktoriaanisen tunnelman käsineille.

Hanskojen ollessa jo lähes valmiit, aloin epäröimään onko peukalon röyhelö liikaa. Itselleni ei, mutta miten saaja? Laitoin sekä suomalaiseen, että ulkolaiseen neuleryhmään mielipidekyselyn peukalon resorista. Toki kaikki tiedämme, että käytöstapojen mukaisesti kommentteihin tulee pääsääntöisesti positiivista viestiä. Viestien määrästä voi kuitenkin päätellä jotain. Jos vain yksi tykkää, ratkaisu tuskin on hyvä, jos useampi tykkää, niin ratkaisu on hyvä. Kysymykseni sai muutamassa tunnissa useita satoja vastauksia.

Ehdottomasti yleisin sisältö vastauksissa oli: ”röyhelöä ei voi olla liikaa”, ”mieluummin överit kuin vajarit”

Muutamat pohtivat häiritseekö peukalon röyhelöt käytössä, tai kääntyilevätkö ne. Tätä olin itsekin pohtinut.

Päädyin säilyttämään peukaloresorin röyhelöisenä, pidin siitä itse ja kommenteista päätellen en ollut ainoa. Muokkasin sitä kuitenkin aavistuksen hillitymmäksi etusormen sivulta.

Kaksi kommentoijaa tarjoutuivat testaamaan ohjeen. Ei minulla ollut mitään ohjetta. En oikeasti ollut ajatellut, että tämän tyyppiset käsineet aiheuttavat niin suurta innostusta, koska itse koen sormikkaat paljon käyttökelpoisemmiksi kuin kämekkäät.

Olin siis tilanteessa, että minulla oli yksi kämmekäs valmis peukaloa lukuun ottamatta ja testaajat puikot tanassa. Vain ohje puuttui. Seuraavana päivänä istuin heti aamusta alas ja aloitin urakan. Vasen kämmekäs puikoille ja ohje tulille. Kirjoitin ja neuloin melkein 10 tuntia putkeen, vain nopeat ruokatauot. Piirsin kaaviot kahdelle koolle ja fiksasin ohjeen ulkoasun kuosiinsa, suomeksi ja englanniksi. Seuraavana aamuna luin ohjeet vielä läpi, silmäilin kaaviot ja tein muutamia muutoksia. Olin valmis antamaan ohjeet testaajille.

Mallin nimeäminen on aina oma prosessinsa. Tuijotin käsineitä ja lankaa. Lopulta päädyin Sumuun, neulepinnan kevyt pörröisyys ja sävy toivat mieleen leijailevat sumulautat. Kävin tarkistamassa ohjetta varten onko lankaa vielä saatavilla kyseisen värisenä ja huomasin, että sävyn nimi on sumu.

Kuvien kämmekkäät ovat päässeet käyttöön ja ohje on testattu ja julkaistu Ravelryssä. Kiitos avusta Colleen, Jaana, Laurie, Mervi ja Taina. Kuvissa näkyvään pariin on käytetty yksi kerä, eli 50 g lankaa. Haluan ehdottomasti neuloa tästä Drops Nord langasta jotain muutakin. Lanka on todella miellyttävää neulottavaa, siitä tulee kauniin tasaista neulepintaa sen kummemmin yrittämättä ja värikartasta löytyy useampi kiva väri.


1 thoughts on “Sumu kämmekkäät

Jätä kommentti