Islantilainen villapaita

Huom! Ohje on poistunut myynnistä, linkki alkuperäiseen ohjeeseen löytyy tekstistä. Jos sinulla on ohjeeseen liittyviä kysymyksiä tai toiveita, osoitathan ne suoraan suunnittelijalle. En vastaa mallia koskeviin tiedusteluihin 12/2023 lähtien.

Alkuperäinen malli on Vedis Jonsdottirin käsialaa, kuvan paidan ohjeen oli kirjoittanut Alvhild Wenche Nordal. Käyttämäni ohje on poistunut myynnistä, mutta Vedis Jonsdottirin Rangan alkuperäinen ohje löytyy täältä.


18 thoughts on “Islantilainen villapaita

    1. Hei Jenni. Ohje on maksullinen ja ostettavissa Norjalaisesta verkkokaupasta https://www.garnmani.no. Ravelryn englanninkielinen ohje on vähän erilainen. En välitä koskaan eteenpäin kopioita muiden suunnittelijoiden ohjeista. Jos päädyt englanninkieliseen ohjeeseen, Ravelryn käyttöön löytyy netistä apuja ihan suomeksi esimerkiksi hakusanalla ”kuinka ravelry toimii”.

      Tykkää

  1. Onpa upea! 🤩 Parempi tällä yksivärisellä kauluksella. Ehdottomasti haluaisin tämän tehdä, mutta en ole ennen neulonut kirjoneuletta, niin ei kyllä onnistu norjankielisillä ohjeilla. 😔 Ja alkuperäisessä ei ole hihoissa kirjoneuletta. Harmi. Toivottavasti tämäkin versio tulee Ravelryyn.

    Tykkää

    1. Kiitos 🙂 Kirjoneule tehdään kaaviosta, joten kielellä ei ole siinä kohtaa väliä. Tein miehelle Riddarin ja se tehtiin ihan samassa järjestyksessä kuin tämä, erona vain resorit ja kuviot. Eli jos osaa tehdä kaarrokepaidan alhaalta ylös, niin sillä pärjää jo aika pitkälle. Silloin, kun etsin itse tätä ohjetta, niin ei meinannut alkuperäistä tunnistaa samaksi paidaksi kuin tämä uudistettu versio.

      Tykkää

  2. Moikka, muistatko vielä, mitkä sävyt sinulla oli tässä käytössä? Toimivat ihan super hyvin yhteen! Erityisesti tuo kelta/oranssi kiinnostaa, mutta myös muutkin.

    Voisiko olla 0051, 0056-0058 ja 1703?

    Tykkää

    1. Moi, Lettlopin värikartta on aika pieni. Harmaat ovat kaikki hyvin luonnollisia ja yhteen sopivia keskenään, ei liene merkitystä mitkä niistä valitsee. Keltaisia on vain yksi, joten sekin on sieltä helppo valita. Ei tullut laitettua värikoodeja talteen.

      Tykkää

  3. Joo, ihan totta.😊
    Tuo keltainen itseäni vain vähän hämää 😅 tällä hetkellä valikoimissa on keltainen 1703 ja oranssi 1704. Ja sinun kuvissasi kerä näyttäisi olevan jotain siltä väliltä, jos pitäisi arvata niin menisin kuitenkin keltaisen puolelle. Mietin vain, että onko valikoima voinut muuttua.

    Tilasin itsellenikin tuon norjankielisen ohjeen. Yllättävän hyvinhän siihen pääsee kärryille, vaikka omakin ruotsi on todella heikko 😅 ja tuo sinun sanalista auttoi vahvistamaan omat arvailut tietyistä sanoista. 👍

    Tykkää

  4. Upea tuo sinun paitasi. Ostin jo langat hieman eri väreissä ja myös tuon ohjeen. Se kiinnostaa, teitkö kauluksenkin resorin tuplalangalla?

    Tykkää

      1. Ihana neule !! Montako silmukkaa kaluksessa on? Ja kuinka pitkä resoriosuus on?

        Tykkää

      2. Hei, kauluksen silmukkamäärä määräytyy tietysti sen koon mukaan mitä tekee, muistaakseni jätin kaulukseen vähän enemmän silmukoita kuin ohjeessa oli, koska resori vetää sen kivasti kasaan. Kunhan jättää neljällä jaollisen määrän silmukoita, niin hyvin menee. Korkeuttakaan en sen enempiä mittaillut, mutta silmämääräisesti voisin sanoa, että jotain 10-15 cm kieppeillä.

        Tykkää

  5. Löysin sattumalta kuvan puserosta ja tilasin norjankielisen ohjeen. Tämä on ensimmäinen kirjoneulepuseroni, mutta yllättävän helposti ymmärtää ohjeen kulun. En tehnyt vartalokavennuksia, vaan suoran mallin. Väreihin sain inspiraation syreenin kukista ja nyt on yläkaarroke meneillään.
    Värivalintasi on kaunis ja ajattelin kun, että toisen voisi tehdä takiksi. Oli loistavaa, että löysin sivusi ja pääsin toteuttamaan tämän kauniin mallin.

    Tykkää

  6. Moi! Kaunis paita ja värit toimii ihanasti! Mulla on eka kirjoneulepaita tulossa itselle juuri tällä mallilla. Hihan kuviot tehty, mutta seuraavaa ohjetta en tajua, kun pitäisi luoda 12s hihan keskiosan alla apupuikolla. Onko keskiosa aloituskohta vai sitä vastapäätä? Osaatko neuvoa tässä asiassa tai vinkata, josko jostain löytyisi apuja. Lähdin sulta kysymään ensin, kun kyseessä on sama malli.

    Tykkää

    1. Moi, olet siis neulonut hihat riittävän pitkiksi? Hihoista jätetään (huom ei luoda mitään lisää) kerroksen alun molemmin puolin (sulla 6+6=12) tasamäärä silmukoita. Vastaava määrä silmukoita on jätetty vartalo-osan sivuilta apulangalle.
      Jos tsekkaat silmukkamäärän, niin sulla pitäisi olla nyt hiha + hiha + vartalo = xxx s – 4×12 s (kainalosilmukat) = kaarrokkeen alussa oleva silmukkamäärä.
      En muista onko ohjeessa niin, että kyseiset silmukat päätellään, vai jätetäänkö ne apulangalle. Jos jätät apulangalle, voit tehdä niille lopuksi kolmen puikon päättelyn, jos kuitenkin jo päättelit ne, niin sitten aukko pitää ommella umpeen. Itse suosin kolmen puikon päättelyä tuplalangalla, jotta kainalosaumasta tulisi riittävän vahva.

      Tykkää

  7. hei! ihana ohje ja haluaisin tätä yrittää tehdä. pystysitkö auttamaan mistä löydän ohjeen kyseiseltä sivustolta kun ei meinaa löytyä? kiitos!

    Tykkää

Jätä kommentti